Zrušenie osobnej prepravy na trati Brezno - Tisovec

07.02.2015 18:39

6.2.2015 Železnice Slovenskej republiky zverejnili vyjadrenie pre Echo noviny na tieto otázky:

Dobrý deň, nakoľko sa nám do redakcie dostala zápisnica (v prílohe) z ktorej je jasné, že sa pripravuje zrušenie osobnej železničnej prepravy na trati Tisovec - Brezno. Táto informácia vyvolala u verejnosti vlnu nevôle a už je v obehu petícia o jej zachovanie. Chceli by sme o tejto veci informovať čo najviac objektívne, preto sa obraciam na Vás s prosbou o oficiálne vyjadrenie sa k nasledovným otázkam:  Je pripravované zrušenie osobnej prepravy na trati Tisovec - Brezno? Ak áno v akom časovom horizonte?

O zavedení alebo zrušení osobnej dopravy rozhodujú dopravcovia (ktorí si u ŽSR objednávajú trasy) a MDVRR . Pre odpovede na tieto otázky prosím kontaktujte MDVRR, resp. dopravcov (napr. v prípade trate Brezno – Tisovec Železničnú spoločnosť Slovensko a.s., ktorá v minulosti dopravu na tejto trati prevádzkovala).

Ak áno, prečo sa potom investovali nemalé finančné prostriedky na rekonštrukciu trate Tisovec - Brezno (čo je zrejmé z priloženej zápisnice)?

V roku 2008 bol ozubnicový úsek železničnej trate Tisovec – Pohronská Polhora vyhlásený za Národnú kultúrnu pamiatku. Z toho vyplýva povinnosť ŽSR udržiavať pamiatku zo zákona. Mimo to si treba uvedomiť, že železničná trať bola v havarijnom stave a vyžadovala si údržbu. Pokiaľ by sa táto nevykonala, dnes by už musela byť železničná trať z bezpečnostných dôvodov uzavretá.

Motorka na Moste pod Dielom, ktorý je dlhý 175 m a postavený bol do oblúka.

Diskusná téma: Zrušenie osobnej prepravy na trati Brezno - Tisovec

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok