Výzva

03.01.2014 21:00

    Vážení spoluobčania nechceme suplovať prácu poslancov, ale určite ste už zažili prieťahy pri vybavovaní rôznych podnetov či iných problémov, ktoré si vyžadovali riešenia a pomoc zo strany obce.

Zaiste v mnohých z Vás drieme pocit neuspokojenosti, či iná predstava riešenia Vášho problému.

Taktiež ste mali pocit, že problém by ste vyriešili ľahšie, rýchlejšie a hlavne jednoduchšie, to vtedy keby chuť a ochota a hlavne prístup bol ľudskejší a keby ste mali ten zvláštny pocit, že úrad má naozajstnú nefalšovanú snahu Vám pomôcť, alebo len tak poradiť, respektíve Váš problém posunúť na správnu cestu, ukázať a načrtnúť Vám riešenie, alebo len tak chlapsky povedať – toto nie je

žiadna zložitá vec, toto vyriešime ľavou zadnou a vec je vybavená !

Ak áno, podeľte sa na tejto stránke so svojimi podnetmi, poďme spoločne skúsiť opäť obnoviť problémy, ktoré vás trápia, poďme ich spoločne prostredníctvom volených zástupcov riešiť s tým, že teraz už budú pod verejným dohľadom, že ich budeme spoločne nanášať na obecných zasadnutiach s konkrétnymi termínmi a hľadaním východísk.

Nenechajme poslancov driemať, vyburcujme ich k omnoho väčšej a zodpovednejšej aktivite ako doposiaľ.

Vyzývame aj ostatné zložky obyvateľstva, ako mládež, športovcov, občianske združenia, strednú vrstvu, seniorov, všetkých ostatných, ktorí majú akýkoľvek nápad na zmenu, či predstavu o lepšom a kultúrnejšom využití voľného času, pošlite nám svoje predstavy, poďme spoločne v prospech našej Valaskej.

Vyzývame aj rómsku menšinu, aby predstavili svoje predstavy o spoločnom súžití, aby sme diskutovali o ich problémoch, ale aj o povinnostiach, ktoré je nutné dodržiavať. Nestačí sa len vyhovárať na nedostatok práce, veď tú nemajú poriadne ani ostatní občania a keď, tak mizerne platenú.

Nebojte sa vystúpiť z anonymity, pravda má zvláštnu moc, na počiatku je slabá, úbohá, z pohľadu tých ktorých sa týka aj neprijateľná, je tu snaha ju hneď v zárodku umlčať, zosmiešniť.

Ale keď si nájde svojich zástancov, ihneď naberá na intenzite, je nemilosrdná, nastavujúca zrkadlo úbohosti tým, ktorých sa bezprostredne dotýka a vyžaduje minimálne diskusiu.

Diskusiu ktorá pod tlakom argumentov tlačí protistranu k spoločnému hľadaniu riešení a v konečnom dôsledku aj k spokojnosti tých, ktorí sa za ňu doslova bili hneď od začiatku.

Ľudia, Vy ani neviete akú moc máte v rukách ...