Trestné stíhanie starostu Valaskej a dohoda o vine a treste

04.09.2014 11:14
Starosta obce, obecné zastupiteľstvo a všetci obecne činní
 
Kedže dnes som obdržal písomné vyjadrenie Okresnej prokuratúry Brezno o tom že , že Ing. Juraj Uhrin bol trestne stíhaný vyšetrovateľom OR PZ OKP Brezno pod č. ORP-428/OEK-BR-2012 za prečin zneužitia právomoci verejného činiteľa podľa § 326 ods. 1 písm. a) Tr. zák. a prečin machinácie pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe podľa § 266 ods. 1 Tr. zák. Dozorujúci prokurátor dňa 26.05.2014 uzavrel s obvineným Ing. Jurajom Uhrinom dohodu o vine a treste, čím Ste priznal svoju vinu a pochybenia.
 
Žiadam a vyzývam Ing. Juraja Uhrina, aby sa okamžite vzdal mandátu starostu obce Valaská.
 
Takisto žiadam a vyzývam, aby sa okamžite vzdal svojej funkcie prednosta obecného úradu Ing . Peter Minárik.
 
Takisto žiadam a vyzývam, aby sa vzdal okamžite mandátu poslanca zástupca starostu Ing. Peter Bánik.
 
Žiadam a vyzývam obecné zastupiteľstvo, aby bolo okamžite zvolané mimoriadne zastupiteľstvo, kde obecné zastupiteľstvo dokáže prijať kroky a opatrenia aby bol zabezpečený normálny chod obce a zvolený nový zástupca starostu obce, keďže tento predchádzajúci bol menovaný starostom obce.
 
Vážení obecne činní a obecné zastupiteľstvo, všetky tieto obvinenia vyplývajú aj zo správy z NKU, ktorú Ste doposiaľ v zásadnej miere ignorovali a tak isto mnohí z Vás Ste boli predvolaní ako svedkovia pri vyšetrovaní, takže pre mňa je obrovskou záhadou, že doposiaľ Ste nedokázali nijako zásadne konať, dokonca Ste pánovi starostovi odsúhlasili aj navýšenie platu a takisto Ste mnohí z Vás hlasovali za to, že kontrolu ktorú vykonal hlavný kontrolór za rok 2012, ktorú Ste mu sami schválili a ktorá poukazuje na ďalšie pochybenia, Ste potom po jeho predložení zmietli pod stôl, že Vás nezaujíma.
 
Ako vždy s úctou a bez faloše Poliak Marek

Diskusná téma: Trestné stíhanie starostu Valaskej a dohoda o vine a treste

Žiadame Vás ,

Petícia za odstúpenie. | 29.09.2014

aby pán Ing.Uhrín - terajší starosta obce a zástupca starostu obce Ing.Bánik okamžite odstúpili z kandidátnej listiny.Podporíme petíciu.

zametaj pred vlastnym prahom

anonym | 29.09.2014

P.Poliakby si mal pozametat pod vlastnym prahom.P.POliak st.riaditel Valbytu berie plat aj za kurenie, ktoremu sa vsak nevenuje.Najomnici na Hronskej ulici /stredny internat/ sa zohreju len vtedy,ked je p.Poliak chory alebo na dovolenke lebo ho zastupuje iny kuric.Preto by mal kurenie tomu kto bude svoju pracu vykonavat zodpovedne a nie len poberat mzdu za nevykonanu pracu.

29.9.2014

anonym | 29.09.2014

P poliak by si mal pozametat aj pred vlastnym prahom.poliak st,riaditel valbytu berie plat aj za to co nerobi,cize za kurenie,ktoremu sa nevenuje tok ako by sa mal,nastaci brat len plat kurice ale treba aj kurit aby ludia nemrzli na strednom internate.,zohreju sa tam len vtedy,ked je p poliak chory alebo ked je na dovolenke.,na tu chodi 3_4 krat do roka,len skoda ze to nie je v zime,lebo ked ho zastupuje iny kuric tak sa kuri poriadne.mohol by to prenechat tomu ,kto sa tomu bude venovat poriadne a budu spokojni vsetci ked budu mat teplo,ved tych penazi ma naozaj dost,nech nie je nenasytny.

odpoved p poliakovi

anonym | 29.09.2014

Pan poliak ma pravdu,ale mal by si pozametat aj pred svojim prahom.p poliak stbcize p riaditel valbytu berie plat aj za to co nerobi,cize za kurenie,ktoremu sa nevenuje,ludia na strednom internate mrznu,zohreju sa len vtedy,ked je p poliak na dovolenke alebo ked je chory,ked ho zastupuje iny kuric,penazi ma dost,na dovolenku chodi 3_4 razy do roka,tak preco nenecha kurenie pre ineho,ktory sa tomu bude venovat tak,aby boli ludia spokojni,

podnikateľ v zelenine

občan obce | 29.09.2014

pán Poliak, najskor sa pozrite pod svoju pokrievočku, ak ponukate našej obci a občanom Valaskej také veci a názory ako predávate svoj " kvalitný!" 3triedny tovar tak nech nás Pán Boh ochranuje ,to vám by mali zobrať licenciu za to čo predávate a mali by vám to zatvoriť čo nazívate ZELENINA aOVOCIE!!!!

Trestné stíhanie starostu Valaskej a dohoda o vine a treste

Marek Poliak | 28.09.2014

Pozdravujem všetkých,
je super že sa začínate zapájať do diskusie , jednoducho je mi jasné že nie všetci sa tu dokážu podpísať a tak isto nebudú chváliť. Ja beriem každého názor a každý si má právo povedať svoj názor, Tak ako ja priamo hovorím svoj názor starostovi obce a celému poslaneckému zboru a priamo do oči 4 roky sa snažím aby dokázali urobiť nejakú zmenu a nápravu a aby sme nepokračovali v tlačení problémov pred sebou ale snažili sa ich riešiť. Takže všetci ktorým niečo vadí máte najbližšiu možnosť v utorok 30.09.2014 o 15 hod na verejné obecné zastupiteľstvo a prísť si povedať svoj názor a vysloviť akúkoľvek myšlienku čo Vás v obci trápi a vadí, Z môjho pohľadu sa udiali veľmi zvláštne udalosti o čom svedčí správa z NKU a vyšetrovanie a obvinenie starostu obce ktoré sa ťahá od roku 2012, ktoré bolo konečne tohto roku 26.05.2014 uzavreté na prokuratúre v Brezne uzavretím dohody o vine a treste. Takže kľudne ak niekomu niečo nie je jasné pýtajte sa či písomne, či osobne, či priamo na zastupiteľstve máte túto možnosť všetci obyvatelia obce vždy na každom zastupiteľstve len bohužiaľ tam nechodíte. Tak isto blížia sa voľby tak každý máte slobodné právo prísť a dať hlas tomu kto Vám vyhovuje aby Ste nemuseli potom nadávať. Naša obec je bohatá oproti iným obciam a je obrovská škoda že nevyužíva svoj potenciál.

Skrytí za anonym

Roman Porhajaš | 28.09.2014

Nie som obyvateľom Valaskej, ale pozrite sa milí občania, kto sa skrýva za anonym a kto napíše svoje meno, ten čo napíše svoje meno a stojí si za svojim názorom, ten človek za niečo stojí, aj jeho názor, tak si prečítajte mená.....tie ostatné názory nestoja za reč......

Odstúpenie.

Občen obce. | 28.09.2014

Kde ste všetci boli doteraz.Nikto sa o nič nezaujímal.Zrazu keď p.Holko a p.Poliak začali do toho vŕtať,ste sa akýmsi zázrakom zobudili.Čo ste to za ľudia,taký istý ako niektorí poslanci,čo tam sedia niekoľko volebných funkcií a zatvárajú oči pred všetkým.Prečo dopustili aj za predchádzajúce volebné obdobia to čo sa tu dialo a nikto to neriešil/ Bánik, Štubna, Karak,Pastírová,Dobríková/ .To Vás občanov netrápi,už sa spamatajte čo tu vypisujete ste taktiež zbabelí aby ste niečo začali.Tak nekritizujte všetko ale robte niečo aj Vy nielen v krčme tliapať ale začnite,kto nám tu doteraz vládol,veď ste ich Vy ľudia volili.O serióznosti tejte skupiny ľudí sa nedá hovoriť ani z ďaleka.

lepšie už nebude

občan | 28.09.2014

Viete co lepšie vo Valaskej uz nikdy nebude lebo každý ktory sa dostane na post Starostu a jeho kunpanou budu hľadať vzdy riesenie ako nahrabat preseba a oj****t občanov Valaskej ...spametajte sa

hovoriť na plné ústa

Ja | 28.09.2014

Nikomu sa nepáči že pán Poliak opisuje prácu OÚ na plné ústa . To že pred tým občania zatvárajú oči a uši nie je problém len obce, ale celej spoločnosti. Ved to vidíme každý deň a každé voľby aj do parlamentu. Nik to nechce riešiť len p . Poliak .žiaľ nikto nemá tú odvahu ho podporiť a pozrieť sa na veci reálne bez vypočítavosti . Vždy to tak bolo ,že ten kto má odvahu a stavia sa na zadné pre dobro všetkých bude verejným nepriateľom lebo chce zmeniť zabehnutý systém a ľudia sa vždy budú báť nového .

Otvorte Oči !!!

Jana Troligová | 28.09.2014

A čo Vám j**e!!! Marek je úplne normálny mladý človek, ktorý ma prehľad a chce niečo urobiť a konečne sa niekto snaží otvoriť Vám všetkým oči !!! Tak to NEZANEDBÁVAJTE a postavte sa k tomu zodpovedne !!! Vymente všetkých starých paprdou na OÚ!!! A keď sa bude stavať na zadnmé tak sa budeme stavať s ním!!! Má veľa ľudí, ktorý stoja za ním !!!!

Re:Otvorte Oči !!!

Čo sa tu robííí... :D | 28.09.2014

Áno plne súhlasím... Prečo tam sú stále tí istý, samozrejme že sa nič vo Valaskej nezmení ako furt, a ako vidím posúva sa to ešte aj k horšiemu ako bolo!!!! Každý tu má len svoj názor tak isto ho mám aj ja... a podľa mojho názoru Marek Poliak nie je vôbec na škodu...naozaj otvorte si oči...! Ako vždy s úctou a bez faloše slečna Drobná ;-)

odstupenie ?

anonym | 28.09.2014

Grciam z toho aky ste zavistlivy...inak sa ani neviem vyjadrit...by ma zaujimalo co by p. Poliak spravil pre obec...ci by to boli len prazdne slova - ale ano boli by prazdne nakolko financie nie su...a vraj s pozdravom Poliak Marek bez falose...p. Poliak toto je zbabelstvo takto napisat clanok...by som chcela vidiet ci ste vsetkym vymenivanym toto povedali aj do oci !!! A v poslednom rade sa zastavam p. Stubnu nakolko som u neho niekedy pracovala...grciam z Vas vsetkych falosnich oj**avacov !!!!!!!

Prečo ich volíte každé volebné obdobie.

Občan obce. | 22.09.2014

Myslím si,že odstúpiť by mali a vôbec by nemali už kandidovať.Prečo im už niekoľko rokov dávate hlas,pomerne vysokým počtom ,ohovárate ich po celej dedine,nikto ich nevolil a sú tam už niekoľko rokov.Ing.Bánik - čo on pre obec urobil - nič len robí zlú krva,ten tam už dávno nemal byť,koľko rokov je už zástupca starostu a vedel podľa mňa o všetkom a kryl chrbát starostom,to sa nepovažuje za spoluúčasť na trestnom čine.p.Pastírová - klame a hovorí ľuďom do oči čo ona chce počuť,veď ju poznáme.p.Mgr.Karak - ďalší čo múti vodu a opisuje ľudí.p.Dobríková - čo robí na povel p.Pastírovej,no a čerešnička na torte pán Štubna - čo už nemá dosť majetkov,zachcelo sa mu viac tak vidíte a sú tam roky rokúce asi majú doživotné funkcie.Len tak ďalej občania,20 rokov ich volíte,volíte a volíte.

Re:Prečo ich volíte každé volebné obdobie.

Nevedko | 25.09.2014

Myslím si, že by ste mali vymenovať, zdôrazňujem vymenovať, nie zvoliť, za nového starostu pána Holka a za kontrolóra pána Poliaka.
A do obecného zastupiteľstva by ste sa mali nanominovať Vy osobne.
Prajem Vám veľa úspechov a múdrych rozhodnutí.

Re:Re:Prečo ich volíte každé volebné obdobie.

som sa zasmial | 28.09.2014

Holko ? Vacsieho ****** na Horehrone nenajdes. Opytaj sa ludi co du snim v styku.

odstupenie

zorro | 11.09.2014

a čo tak odstúpiť aj všetci poslanci ?

Re:odstupenie

mogren | 11.09.2014

tak to som zvedavy aky postoj k tejto veci zaujmu poslanci....ale pravdepodobne to bude pozicia mrtveho chrobaka...

Záznamy: 1 - 18 zo 18

Pridať nový príspevok