Ivan Karak - Štatút obce a náš hard working prednosta

18.12.2015 18:38
    Zastupiteľstvo asi pred rokom požadovalo od prednostu, aby konečne vypracoval štatút obce Valaská. Po celoročnom premýšľaní, tvorení a “tvrdej drine“ ho konečne uťahaný a poslancami prenasledovaný prednosta predložil a prečítal na verejnom zasadnutí zastupiteľstva 16.decembra 2014.

    Sláva! Obec Valaská má svoj štatút. Len škoda, že si ho predtým pozorne neprečítal aj sám tvorca. Akosi obec Valaská bola v ňom povýšená na mesto. Slovo „mesto“ použil v texte niekoľkokrát. Totiž štatúty obcí a miest si možno nájsť, prečítať a stiahnuť z Internetu. Zaberie to tak asi dve minúty aj so zapnutím a vypnutím PC. Tak urobil akiste aj prednosta, len neviem, prečo sa celý rok tváril, ako na tom usilovne pracuje. Mal si to však stiahnuť hneď pri prvej adrese – tam má štatút obec Horné Orešany a nie dáke mesto.

    Celá epizódka vhodne zapadla medzi ďalšie šarády, ktoré predvádzajú starosta so svojím prednostom. Jedno zo zbierky nesplnených uznesení bolo takto takmer úspešne splnené.  Charakteristika spomaleného filmu, o čom som už pred časom písal, ostala zachovaná.  Na to sme však už zvyknutý.     

Ivan Karak

Diskusná téma: Štatút obce a náš hard working prednosta

prednosta moze prekvapit

marek poliak | 20.12.2015

Nas pan prednosta nas moze jedine prekvapit ze dokaze konecne urobit rozhodnutie chlapa a konecne odkracat z obecneho uradu bez klucov od neho.
Lebo jednoducho a pre neho bohuzial on nevie robit nic co suvisi s pracou prednostu obce.
Ale ze vraj na kazdeho raz pride ako pan starosta hovoria.

prednosta vizionar

Petraskova | 20.12.2015

No vidite aky je to vizonár? Uz predpripravuje statut obce tak, aby sa hodil v prípade, ak by sa nahodou nasa obec stala mestom. Nema k tomu uz daleko, staci jej na to 5000 obyvatelov.

V roku 2013 mi starosta na moju ziadost odpisal, ze "nasa obec ma (uz) 4879 obyvatelov, nemozem sa venovat kazdemu osobitne."

Zacudovala som nad tym cislom, ze od decembra 2012 do marca 2013 stupol pocet obyvatelov o 1077 občanov. Bol to len preklep, neprestahovali nam sem nejaku osadu zo Spisa, ale nas starosta s prednostom nas dokazu vselicim prekvapit. Mna by prednosta v blizkej dobe najviac prekvapil tym, ak by bol schopny pripravit poriadne prepracovane VZN o predvolebnej kampani s pripomienkami, ktoré som na urad poslala vlani pred volbami. Volby sa blizia a my VZN nemame, ale vlastne nam ho ani netreba, ved sme tu vsetci uvedomeli obcania, vieme co sa patri a co nie a nie. Ale keby ho prednosta pripravil, fakt by ma prekvapil.

Pridať nový príspevok