Starosta v úzkych ...

27.10.2015 09:44

Zdá sa že v kotlíku to začína poriadne vrieť a problémy spojené s ignorantstvom obecných uznesení, a s tým spojené neriešenie ožehavých tém sa začínajú starostovi vymykať z rúk.

Liace ktoré doposiaľ držal v rukách ako horúci zemiak, prehadujúci si z rúk do rúk spolu s prednostom, ho veru začínajú riadne páliť.

Nevedno či to bol môj podnet, alebo uvedomenie si uvedomelej časti poslancov, že sa blíži koniec ich prvého prázdneho poslaneckého roku, alebo neúnavný, miestami až Sizyfovský boj staronového poslanca Poliaka, ale stalo sa a časť poslancov sa vzbúrila a v zastúpení zástupcom starostu dňa 12.10. podali žiadosť o zvolanie mimoriadneho zastupiteľstva obce !,

a to všetko presne podľa dikcie zákona. Podpísalo sa ich šesť, ten siedmy statočný drahokam sa horlivo pridal s ústnym prísľubom, a tak nám ostáva len veriť, že to myslí úprimne...

A čo ostatní ? – Tí traja zo starej časti /VO3/ si povedali, že  pôjdu so  S T A R Ý M i naďalej v dobrom (asi pre nich) aj v zlom (pre obec) a do vzbury sa nezapojili !

Ak dobre počítame zostala nám jedna „nezaradená“ bez toho, aby sa rozhodla komu dá svoj hlas, nechce to povedať nahlas, asi má chorý hlas, ale čas ukáže na ktorom brehu Hrona sa bude podávať jej majstrovské café.

A nám neostáva nič iné, len zatiaľ čakať a vsadiť si napríklad, že dokedy vydrží stolička pod zástupcom starostu, lebo už v starej krčme sa nedávno hovorilo o víťazoch a porazených, o odvolaných a dosadených !  -  alebo či bude zastupiteľstvo zvolané starostom alebo či zvíťazí zdravý rozum a obec sa naštartuje.

A tak starosta, dnes pomaly idúci do kolien, pod ťarchou kypiaceho kotlíka, na pokrievke ktorého nosí prepracovaného prednostu, s rytierskym vínnym úsmevom hrá i naďalej svoju divadelnú rolu a vôbec mu nevadí, že faloš a pravda sú tak rozdielne ako kráľ a starosta.

                                                           Ing. Ján Holko

                                                           26/10/2015

 

§ 12
Rokovanie obecného zastupiteľstva

(1) Obecné zastupiteľstvo zasadá podľa potreby, najmenej však raz za tri mesiace. Ak požiada o zvolanie zasadnutia obecného zastupiteľstva aspoň tretina poslancov, starosta zvolá zasadnutie obecného zastupiteľstva tak, aby sa uskutočnilo do 15 dní od doručenia žiadosti na jeho konanie. 
 
Doručené bolo 12.10 - do 15 dní.....teda najneskôr do 27.10.
Ale to sa nestalo a tak platí  :
 
(3) Ak starosta nezvolá zasadnutie obecného zastupiteľstva podľa odseku 1 druhej vety,zasadnutie obecného zastupiteľstva sa uskutoční 15. pracovný deň od doručenia žiadosti na jeho konanie. 
 
Doručené bolo 12.10 - a 15-ty pracovný deň po doručení je predsa 2.11.

Diskusná téma: Starosta v úzkych ...

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok