Starosta opäť nepodpísal uznesenia - lebo si je istý, že si môže robiť, čo chce

17.03.2017 19:30
Ubezpečili ho v tom asi aj slová hlavnej kontrolórky: „ja nemám na neho žiaden dosah, tak isto ako pán starosta na mňa." 

Vyzerá to tak, akoby medzi nimi už bola dohoda, že si nebudú znepríjemňovať život. Kompetentný kontrolór by mal poznať všetky zákonné spôsoby, ako sa dá postupovať v prípade, že starosta zákony nedodržiava a nie odpovedať štýlom: "Pozriem sa na to, či to môže skúmať iný orgán a dám Vám odpoveď“.

To by snáď kontrolór už mal vedieť.

Starosta nepodpísal uznesenie o tom, aby sa podpísala zmluva s Varesom, respektíve s jej právnym nástupcom  a aby sa vysielali prenosy zo zasadnutí OcZ. Starostovi stačí, že sa vie strápniť v novinách, nepotrebuje sa strápňovať aj TV.

Uznesenie č. 417/2017 Obecné zastupiteľstvo vo Valaskej a) mení uznesenie č. 344/2016 v plnom rozsahu na uznesenie č. 417/2017 a b)odporúča v zmysle zákona č. 369/1990 Zb. v. z. n. p. par. 13 ods. 8 starostovi obce Valaská uzavrieť zmluvný vzťah medzi obcou Valaská a firmou Vares respektíve jej právnym nástupcom tak, aby po získaní licencie firmy Vares bolo do 30 dní zabezpečené vysielanie prenosu aktuálnych zasadnutí Obecného zastupiteľstva z archívu, ktorý vždy robí firma zabezpečujúca priame vysielanie a ktorý je zároveň zverejňovaný aj na webovom sídle obce bez úpravy a strihania. Periodicita vysielania bude 2x týždenne (pondelok, streda) od 18:00 opakovane celých 24 hodín a to vždy po skončení aktuálneho zastupiteľstva až do konania najbližšieho zastupiteľstva.

 

Hlasovanie: Prítomných: 10 Za:10 (Ing. Bánik, Blahut, Dobiš, Dobrotová, Ing. Dundovič , Hucík, PhDr. Kúdelková , PaedDr. Magera, Mgr. Pacerová, Pastírová) Proti: 0 Zdržal sa: 0 Uznesenie prijaté jednohlasne.

 
Starosta nepodpísal ani uznesenie č. 418/2017, ktorým mu mala byť udelená pokuta

(úplne smiešnych 69 €) za to, že k majetkovému priznaniu za rok 2014 nepriložil priznanie dane z príjmu FO a chýbali vypísané aj iné náležitosti a dokonca bol aj nesprávny dátum podania (majetkové priznanie bolo jednoducho okopírované z predchádzajúceho roka).

Do tohto uznesenia zapojili aj obecného právnika, ktorý ho odobril, zatiaľ čo poslankyni pani Dobrotovej chýbalo vyjadrenie starostu, ktorý sa k tomu vyjadril už dávno, ale ona to pokladala za nový proces. Aké nové vyjadrenie od starostu by pani Dobrotovú uspokojilo, keď vieme, že starosta nikdy pravdu nepovie, len keď sa pomýli a to už vtedy zasadnutie musí rýchlo skončiť, aby sa nepreriekol ešte viac.

A nemalo by sa majetkové priznanie zverejniť na internete?

Hlasovanie: Prítomní:10 Za: 7 (Ing. Bánik, Dobiš, Ing.Dundovič, PhDr.Kúdelková, PaedDr.Magera, Mgr.Pacerová, Pastírová) Proti: 0 Zdržal sa: 3 (Blahút, Dobrotová, Hucík)

 

Starosta nepodpísal uznesenie, ktorým poslanci žiadajú hlavnú kontrolórku o vykonanie kontroly inventarizácie majetku obce. Prečo?

Lebo obci sa stali viaceré škody ako ukradnutý trezor a zdefraudovaná záloha za multikáru a nie je toho, kto by za to niesol zodpovednosť. Obec to veselo odpísala zrejme bez sankcionovania toho, kto bol za to zodpovedný.

Uznesenie č. 423/2017

Obecné zastupiteľstvo obce Valaská žiada hlavnú kontrolórku obce Valaská o vykonanie kontroly inventarizácie za rok 2015 do 30.04.2017. Hlasovanie: Hlasovanie: Prítomných: 10 Za:10 (Ing. Bánik, Blahut, Dobiš, Dobrotová, Ing. Dundovič , Hucík, PhDr. Kúdelková , PaedDr. Magera, Mgr. Pacerová, Pastírová) Proti: 0 Zdržal sa: 0 Uznesenie prijaté jednohlasne.

 

Keďže obecný úrad nekoná tak ako má, starosta nemohol podpísať ani uznesenie, ktoré navrhol Ing. Ján Holko a predložil ho Ing. Ján Dundovič, aby nešiel úrad proti sebe.

Uznesenie č. 425/2017 Obecné zastupiteľstvo vo Valaskej žiada hlavného kontrolóra obce, aby vyčíslil finančný dopad – t. j. škodu, ktorá obci vznikla z dôvodu všetkých nesplnených uznesení (nájomné zmluvy, poistenie obce, pozemky pod garážami atď....) k dnešnému dňu t. j. k 01.03.2017 v termíne do 30.6.2017.

Hlasovanie: Prítomných: 10 Za:10 (Ing. Bánik, Blahut, Dobiš, Dobrotová, Ing. Dundovič , Hucík, PhDr. Kúdelková , PaedDr. Magera, Mgr. Pacerová, Pastírová) Proti: 0 Zdržal sa: 0

 
A starosta nepodpísal ani uznesenie o sociálnom taxíku,

ktoré predložila p. Pastírová. No načo sa zaťažovať prácou naviac. Pán starosta si pozná svoj personál a je si istý, že by aj tak nebol schopný pripraviť VZN dostatočne včas, aby občania mohli túto službu využívať od 1.6.2017.

Uznesenie č. 427/2017 Obecné zastupiteľstvo vo Valaskej odporúča starostovi obce vypracovať nové všeobecne záväzné nariadenie na prevádzku sociálneho taxíka.

Hlasovanie: Prítomných: 10 Za:10 (Ing. Bánik, Blahut, Dobiš, Dobrotová, Hucík, PhDr. Kúdelková , PaedDr. Magera, Mgr. Pacerová, Pastírová) Proti: 0 Zdržal sa: 1 (Ing. Dundovič)

 

Takže poslancom treba za tieto uznesenia znova a včas zahlasovať, aby sa stali platnými.

 

(jp 17.3.2017, citácie uznesení zo zapisnice prednostu OcU z 13.3.2017)

 

Diskusná téma: Starosta opäť nepodpísal uznesenia - lebo si je istý, že si môže robiť čo chce

Hanba pán starosta.

Marian | 18.03.2017

Zvážte poslanecký zbor a vyhláste referendum o odbvolaní starostu veď je to hanba ako jemu záleží na obci a občanoch.

Re:Hanba pán starosta.

Ivan Gergič | 28.03.2017

Pred 4 rokmi som odporučil JEHO RYTIERSKEJ JASNOSTI, vraj "šéfovi šéfov", aby abdikoval na svoju funkciu, starostu obce. Pri tejto príležitosti mi JEHO RYTIERSKA JASNOSŤ odporučila, aby som sa odtiaľto odsťahoval tam, kde mi budú všetci rozumieť. Táto "direktívna" SMS je starostlivo odložená v archíve v mojom mobilnom telefóne.Škoda, že to nevykonal. Nebol by mal ten "trapas", za ktorý bol aj odsúdený trestným senátom Okr. súdu v Brezne. Táto obec žije v duchu. "táááá my len tak po nášom", alebo, "DEDIČSTVO OTCOV ZACHOVÁME". NOVÁTORSTVO NECHCEME!!!!
SOCIÁLNY TAXÍK UŽ TU MOHOL POMÁHAŤ A BYŤ NA OSOH, 5 rokov. Najväčšia prekážka a neprekonateľný múr, v tomto prípade, bola JEHO RYTIERSKA JASNOSŤ, "šéf šéfov", starosta obce UHRIN.
Prekvapuje ma, ako zareagoval promptne pán starosta z OSRBLIA,
kde som mu za pečiatku obce zabezpečil nákladné auto V3S pre potreby obce, z nadpočetného materiálu vojenských zásob skladu v Nemeckej, ako administratívny prevod, kde už je 5 rok.Toto isté, som mohol za pečiatku zabezpečiť aj pre potreby Obecného futbalového klubu, 17 miestny autobus. Nuž, škoda. Škoda plakať nad rozliatym mliekom.
Nikto by nikdy nebol spomenul v oboch prípadoch, moje meno. Ale s určitosťou meno starostu, za ktorého bolo toto pre obec získané a
dané do užívania.

Pridať nový príspevok