Starosta konateľom Valbytu ...

29.06.2017 08:12

Keď som túto informáciu začula, že starosta chce byť konateľom Valbytu, zdalo sa mi to absurdné. Ako zlý vtip. Ale pán starosta nemá v sebe hanby. Človek, ktorý bol odsúdený za úmyselný trestný čin, machinácie pri verejnom obstarávaní, chce mať pod palcom aj naše účty vlastníkov bytov. Vari je už prázdna obecná pokladnica, tak treba vybieliť naše účty? S bielením účtov sa už začalo. Má to prešetriť HK, tak uvidíme, či niečo uvidíme.

Na Valbyte to vraj teraz vedie pani Poldaufová, ktorá pred dvoma rokmi nebola pripravená na OcZ vysvetliť ani čísla výročnej správy Valbytu, pod ktorou bola podpísaná. Naozaj najvhodnejšia osôbka.

Čudujem sa tým trom poslancom (Dobrotová, Blahut, Hucík), ktorí zdvihli ruky za starostu ako konateľa Valbytu. Držia sa argumentu, že je to vraj jediná cesta ako previesť mechanizmy z Valbytu na obec. Smiešne, keď už použiteľné mechanizmy dávno obhospodarujú Technické služby.

Zaujímavé info poskytol aj p. Havaš, riaditeľ Technických služieb, že zmluvy k nebytovým priestorom už zastrešuje obec, ale peniaze za služby idú na technické služby.

Som celkom zvedavá, ktorý "renomovaný" právnik starostovi pripravil uznesenie o schválení jeho osoby ako konateľa Valbytu. Môže byť konateľom Valbytu osoba, ktorá bola už odsúdená za machinácie a ktorá je v x-súdnych sporoch a neváha sa súdiť aj s vlastnou stoličkou? Toto naozaj tým trom poslancom, ktorí zdvihli ruku, nevadí? Pani Pastírová mala len požiadavku vytvoriť dozornú radu, do ktorej však navrhnutí poslanci nemali záujem ísť (Bánik, Dundovič, Magera). Takže aj toto ostalo nedotiahnuté. Teraz nevedia ukočírovať starostu, ako by to dokázala dozorná rada, ktorá sa stretne možno raz za rok!

A pán starosta tak znalý zákonov a výkladov k nim, nevedel ani to, akou cestou by malo byť vyhlásené výberové konanie na nového konateľa Valbytu. Majú to urobiť poslanci? Má to urobiť obecný úrad, alebo valná hromada?

 

(29.6.2017, jp)

 

 

Diskusná téma: Starosta konateľom Valbytu

Valbyt, s.r.o

Jozef M. | 07.04.2018

Je najväčší tunel vo Valaskej.Ľudia sú ticho. Zrejme im nechýbajú peniaze, ktoré im boli vzaté z účtu.Najväčší samozvanec a trpiteľ obce "Váš zástupca starostu", predseda všetkých a všetkého ticho mlčí a zbiera úrodu.Už stojí na svojich miestach a čaká na spasenie.Tak mu záleží na tejto obci a nás občanoch , že jeho hlasovanie je podľa chuti a príchuti a kde ma vietor zaveje. Možno ešte stále čaká na zázrak a jeho výsosť bude povýšená do roli hlavného.Valbyt, je pre neho len záťaž a žiaden profit z toho nemá tak načo sa bude angažovať. Občania nezabudnite ako napísal na Facebooku a pripomenul sa správne, že je volebný rok.Potom už Valbyt nebude len ja som to povedal,ja som to vravel,že to bolo treba zrušiť.A ešte k tomu aj nezákonne sa to urobilo.Povie Vám to čo budete chcieť počuť.

Starosta konateľom Valbytu

Lea Poldaufová | 30.06.2017

P.Petrásková, keď budete nabudúce písať o mojej "osôbke" ( oceňujem, že na rozdiel od p.Poliaka aspoň viete, ako sa volám ) , overte si fakty. Veľmi pekne Vás prosím, nešírte zavádzajúce, lživé a neoverené informácie. Ja som len zamestnanec Valbytu .

Re:Starosta konateľom Valbytu

Petraskova | 01.07.2017

Tak to odznelo na zastupitelstve, ze ste bola poverena nepravoplatnym konatelom na zastupovanie, ze na pisomnosti uvadzate nejaku taku formulku: splnomocnená na zastupovanie v plnom rozsahu alebo nieco take. Spominal to hlavne M. Poliak, ale vyvratene to nebolo. Mohli ste prist na zastupitelstvo, ked ste vedeli, ze sa bude prejednavat Valbyt, a vysvetlit ako sa veci maju, ci tento stav, ktory je, stazuje situaciu Valbytu,... Ci mozete podpisovat zmluvy s SSE, plynarmi a podobne,...Mohli ste tiez vysvetlit, preco bez suhlasu vlastnikov sa zobrali peniaze z FPUO a kto o tom rozhodol? . Aka je sanca ich vratenia,... Na zaklade akych zmluv technicke sluzby pouzivaju majetok Valbytu, kto podpisal zmluvu s Technickymi sluzbami o prenajme hnutelnych veci, na ake obdobie, s akymi podmienkami?? Napiste ake mate kompetencie. Dakujem

Re:Re:Starosta konateľom Valbytu

Lea Poldaufová | 03.07.2017

Dňa 29.12.2016 som bola splnomocnená plnou mocou konateľom Jaroslavom Poliakom na zastupovanie spoločnosti, ktorú vypracoval JUDr. Holý, právnik obecného úradu Valaská. Ja nie som právnik a keď niečo takéto potrebujeme poradiť, obraciame sa na neho. Toto splnomocnenie bolo len do 31.3.2017. Podpísala som 2 zmluvy -nájomná zmluva o nájme hnuteľných vecí s Technickými službami Valaská - je zverejnená a platila do 31.3.2017. Druhá zmluva je uzavretá tiež s Tech.službami Valaská - o poskytovaní služieb. VALBYT má sídlo v budove, ktorú prevádzkujú Tech.služby a platíme im za teplo, vodu, el.energiu. Čo sa týka neprávoplatnosti konateľa p.Poliaka Jaroslava, v uznesení krajského súdu je uvedené, že aj keď nebol zvolený uznesením obecného zastupiteľstva - citujem: "z dôvodu právnej istoty na základe rozhodnutia nie sú dotknuté účinky právnych úkonov vykonávaných konateľom Jaroslavom Poliakom, o ktorom výmaze súd týmto rozhodnutím rozhodol". Nemôžem podpisovať žiadne zmluvy, som len zamestnanec spoločnosti - účtovníčka, ekonómka.

Re:Re:Re:Starosta konateľom Valbytu

Poliak MaREK | 04.07.2017

PANI Poldaufová, pozdravte pána Holého , ktorý aj Vás do tohto vtiahol a vypracoval niečo podobne zlé ako keď vypracoval podklady na zápis Jaroslava Poliaka ako konateľa.
parádne sa teraz všade vyhovárate však to bol Jaroslav Poliak, to podpísal ale on ale zas to však to bol on.
ak citujete niečo z rozhodnutia a nie Ste právnička ako píšete tak Vám to niekto znova zle poradil, lebo ako sa píše v rozhodnutí Jaroslav Poliak nebol od roku 2012 konatelom a nebol zapísaný s právnymi účinkami tak s právnymi účinkami nemohol aj niečo podpisovať, túto vetu čo ňou operuje Holý Uhrín a Vy si dajte vysvetliť iným právníkom a hlavne celé rozhodnutie súdu kedže píšete že nie Ste právnička.
a mohla Ste si všimnúť že pán právny zastupca Holý nedokázal za 20 rokov či pre obec alebo Valbyt nič prospešne právne zvrátiť a už vobec nie dotiahnuť na súde do viťazného a právoplatného rozhodnutia.
Skúste si dobre prečítať jeho nezmysli čo písal aj v tomto konaní na súd vo vyjadreniach za obec a Valbyt, on si nedal ani robotu aby napísal iné vyjadrenia za Valbyt a za obec, len zmenil hlavičku.
tento pánkom esačne stojí obec 365,- Eur, za rok to je skoro 4400,- eur. bo,ba suma.
a podľa Vás ako môžete VY zastupovať niekoho kto už v danej organizácii nepracuje aj keby predtým bol právoplatne konateľom?

VALBYT je bohužiaľ najvačší obecný prúser, ktorý starosta obce 7 rokov úplne ignoruje a zjavne mu išlo o tento stav, kedže doteraz nechcel nič riešiť a teraz zrazu chce byť konateľom, tak predsa musí dokonale poznať o čo ide.
a zaujímavo k tomu znie verzia že on mal byť už konateľom od stredy a niekto ďalší alebo ďalšia s.r.o. si chcela narýchlo prenajať priestory v budove kde má Valbyt prenajaté priestory, asi to bude len náhoda, lebo žeby nejaký úmysel.

Bohužiaľ všetci 4 Ste vo veľmi zlej pozícii a odnesite si veľmi veľa zlého za konanie alebo nekonanie starostu obce a Vaše umelé živenie niekoľko rokov.

Dajte všetko verejne von bez výhovoriek že ten alebo ten a mali by Ste utekať všetci 4 odtiaľ ihneď kým nie je úplne neskoro pre Vás všetkých

lebo to je k Vám s úctou Poliak Marek

Re:Re:Re:Starosta konateľom Valbytu- ekonomka prenajme 8 mechanizmov za 200 eur?

Petraskova | 05.07.2017

Pani Poldaufova, jedna vec je ze vas do toho namocili, druha vec je ze ako ekonomka ste prenajali 8 mechanizmov za 200 € mesacne!
Kde na Slovensku vam prenajmu auto za 25 €/mesiac vratane poistenia?!

Ako je mozne, ze Technicke sluzby nadalej podnikaju s tymito mechanizmami aj po skonceni zmluvy a za pouzivanie mechanizmov Valbytu neplatia!

Ale napriklad Valbytu uctuju za pouzitie vysokozdviznej plosiny. Valbyt zaplatil technickym sluzbam za vysokozdviznu plosinu uz viac, nez prijal z prenajmu podla vami spominanej a podpisanej zmluvy.

Zamysleli ste sa, ze toto bol neekonomicky prenajom? Kto urcil sumu za prenajom vozidiel?

Nezda sa vam, ze ste Technickym sluzbam umoznili tunelovanie Valbytu?
Nechate to tak a budete Technickym sluzbam platit za nimi vystavene faktury? Ja na vasom mieste by som to nerobila, lebo toto zavana tunelovanim a pockala si na nejake predbezne opatrenie, o ktorom by mal rozhodnut sud.

Poslanci mali dat na sud navrh na predbezne opatrenie a urcit zodpovednu osobu, kym sa situacia skonsoliduje. Ale ich pravne vedomie je minimalne a tiez schopnost sa uzniest za nieco co by riesilo pravny a ekonomicky chaos tejto obce. Vy ste naozaj nemohli mat opravnenie na zastupovanie od nepravoplatneho konatela, aj od pravoplatneho by nebolo pravoplatne. O to sa malo postarat valne zhromazdenie, teda starosta, po schvaleni poslancami. Ale vo Valaskej vsetko bezi inak, ako by malo.

Tiez by ma zaujimalo, ci obec vypovedala Valbytu tu komisionarsku zmluvu, ci co ste to mali medzi sebou, ze zrazu nebytove priestory prevzali Technicke sluzby. Pokial viem, tato zmluva mala 6 mesacnu vypovednu lehotu. Ako je to teda mozne, ze uz 2.1. 2017 ste podpisali zmluvu s TS, ktora vam uctuje za priestory, vodu, elektriku. TS v tej dobe nemali podpisane este ani zmluvy na dodavku elektriny, vody a pod. ...

Nie je to nejake cudne?

Anketa

Jozef Pacera | 29.06.2017

Zatiaľ je to 25:2, stavil by som sa komu patria tie dva hlasy proti.

Starosta poslancom VUC

Petraskova | 29.06.2017

Kedze uz viem, ze starosta chce kandidovat na poslanca VUC, nechcem radsej ani pomysliet odkial pojdu peniaze na jeho kampan.

Pridať nový príspevok