SOŠ techniky a služieb Brezno a strojárske firmy na Horehroní otvorili svoje brány pre žiakov ZŠ

27.03.2015 08:18

SOŠ techniky a služieb v Brezne sa rozhodla v tomto školskom roku zrealizovať netradičný Deň otvorených dverí. Prebiehal v dvoch termínoch. Prvýkrát v spolupráci s firmami Slovpump - trade s. r.o. a Bohuš s. r.o. so sídlom v Závadke nad Hronom a druhýkrát s firmami REA-S s.r.o. v Brezne a Technos a.s. v Hronci. 

Prvoradým cieľom bolo priblížiť žiakom prácu v strojárskych podnikoch, ukázať im, ako firmy fungujú a čo všetko sa skrýva pod pojmom strojárstvo. Keďže škola úzko spolupracuje s ÚPSVaR Brezno, prišli sa na danú akciu pozrieť aj jeho pracovníčky, ktoré poukázali práve na nedostatok kvalitných pracovníkov v danom odbore. 

Firmy boli veľmi ochotné a naklonené k realizácii tohto nápadu, pretože vidia v deviatakoch svojich potenciálnych zamestnancov.

SOŠ techniky a služieb sa snaží rozbehnúť duálne vzdelávanie so spomínanými firmami a zabezpečiť tak pre žiakov nielen kvalitný odborný výcvik, prax, ale aj budúce zamestnanie. Touto cestou by sme sa chceli poďakovať najmä ochotným pracovníkom SLOVPUMP-TRADE s.r.o., BOHUŠ s.r.o., REA-S s.r.o., TECHNOS a.s. a ZŠ v Pohorelej, Závadke nad Hronom, v Polomke a v Brezne, ale aj individuálnym návštevníkom.

Veríme, že žiakom sa otvorili nové možnosti a radi ich privítame v budúcom školskom roku na pôde SOŠ techniky a služieb v Brezne.

Autor: (MŠ)