Smeru tečie do topánok ...vyberáme z pracovného snemu

07.07.2014 12:51

"Kto zabudne na voliča, kto zabudne na človeka, kto je arogantný a nenažratý, ten prehráva. Toto poučenie si zapamätajme", uviedol vo svojom prejave na pracovnom sneme strany SMER - sociálna demokracia v Trenčíne v sobotu 30. septembra 2006 - predseda vlády SR Robert Fico.

A toto uviedol 28.júna 2014 v Bratislave:

Mrzí ma, že som ako predseda strany konfrontovaný s prejavmi arogancie na okresnej úrovni. Niektorí naši predstavitelia prestali komunikovať so starostami a podceňujú spätnú väzbu. Dôjde preto k zmenám nielen vo vedení strany, ale aj na nižších úrovniach," avizoval.

"Stane sa, že nám nominant robí hanbu. Sú len dve kritériá - či zlyháva po morálnej a či po odbornej stránke. Musíme zabrať nielen obsahovo, musíme sa predovšetkým ako sociálni demokrati správať vo všetkých úrovniach. Bohužiaľ, nie je tomu vždy tak," podotkol.

Sociálna demokracia nemôže nikdy prepadnúť individualizmu, kultu osobného úspechu a predstave, že filantropia môže nahradiť sociálny štát a solidaritu,"

Nominanti ktorí nám kazia meno skončia...

O prijatí etického kódexu predstaviteľa strany :

Má to byť reakcia na individuálne prípady spanštenia niektorých funkcionárov. Ide o to, aby sme veľmi jasne pomenovali, ako sa má predstaviteľ Smeru na všetkých úrovniach vo vzťahu k verejnosti správať.

Ak sa etický kódex nenaplní, budú tam sankcie vrátene vylúčenia zo strany !

Straníkov vyzval, aby mali odvahu verejne povedať, že sa objavujú aj prípady arogancie zo strany niektorých predstaviteľov Smeru-SD. "Je omylom politika, ak sa domnieva, že ľudia sú tu pre neho a nie on pre nich.

-------------

 Smer sa prepadá, Fico nasľuboval nemožné! To je výsledok  snemu smerákov, ktorý strana zvolala, aby určila ďalšie smerovanie – smerovanie o záchranu.

Ekonomický balíček, t.j. novinky, ktoré chce zaviesť do volieb v roku 2016, to je pokus o vlastnú záchranu, o mobilizáciu voličov a je začiatkom predvolebnej kampane pred komunálnymi voľbami v ktorých si nemôže dovoliť zlyhať, pretože prehral prezidentské voľby a účasť voličov v Eurovoľbách bola omnoho nižšia ako predpokladali !

Vyššia minimálna mzda...vianočné dôchodky...vlaky zadarmo...či nižšie ceny energií, to je len pár bodov z balíka za 250 miliónov eur.

A tak papierom s 15-timi bodmi sa bude odteraz až do volieb 2016 mávať voličom pred očami a neustále ich masírovať so zdôraznením: “čo všetko sa pre nich robí“.

Otázkou je, koho okrem predpokladaných dôchodcov a možno študentov strana osloví ?

Je však jasné, že množstvo z týchto predsavzatí sa neuskutoční z dôvodov hlavne ekonomických, ale aj technických.

A strana /Fico/ predsa dobre vie, že nie na všetko čo sľubuje bude mať aj finančné krytie,...ale veď blížia sa voľby...

A tak je opäť na občanoch-voličoch aby pozorne čítali medzi riadkami toho, čo sa nám vo verejnej mienke bude permanentne podsúvať a vyberali si a porovnávali z viacerých zdrojov a túto skutočnosť aj konfrontovali s realitou súčastného dneška.

Diskusná téma: Smeru tečie do topánok ...vyberáme z pracovného snemu

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok