Peter Bánik - Starosta a prednosta klamali

23.12.2015 12:17

Vážené poslankyne, poslanci

    Informujem vás, že starosta obce a prednosta OcÚ vás i nás všetkých občanov, bez mihnutia oka, klamali na verejnom zasadnutí OcZ, ktoré sa konalo 02.11.2015 a vysielalo sa v priamom prenose.

 

Pri prejednávaní Správy o plnení uznesení tvrdili, že nie je možné splniť uznesenie č. 401/2014 OcZ v poslednej časti „zverejniť  ... na informačnom kanáli obce“. Starosta sa vyhováral, že technické vybavenie, na ktorom vysiela informačný kanál obce neumožňuje zabezpečiť vysielanie archívu záznamu OcZ. Argumentoval potrebou nákupu technického vybavenia a zvýšenými nákladmi. Prednosta sa dokonca vyjadril, že o danej problematike už rokoval s kompetentnými pracovníkmi a oni mu potvrdili, že nie je to v súčasnosti možné.

    Zo svojej vlastnej iniciatívy, som sa dnes telefonicky rozprával s Ing. Milanom Kortišom, konateľom spoločnosti VARES, ktorá nám prevádzkuje náš obecný informačný kanál a k danej problematike som dostal nasledovné vysvetlenie:

Zabezpečenie vysielania archívu záznamu OcZ nie je žiadny problém. Dá sa to vykonávať už dnes. Vyslovene som sa ho pýtal, či sú potrebné technické úpravy súčasného zariadenia. Nie sú potrebné žiadne technické úpravy. Dokonca mi sám povedal, že pokiaľ disponujeme takýmto záznamom, VARES má povinnosť vysielať tento záznam.

 

Uznesenie č. 401/2014 OcZ

Obecné zastupiteľstvo vo Valaskej

u k l a d á

Obecnému úradu vo Valaskej zabezpečiť priame vysielanie z každého zasadnutia obecného zastupiteľstva a jeho archív zverejniť na webovom sídle a informačnom kanáli obce

Toto som vám chcel napísať len na vysvetlenie k plneniu uznesenia č. 401/2015, ktoré hlavný kontrolór už vypustil zo správy o plnení uznesení a považoval ho za splnené.

 

PS:

Poslankyne, poslanci,

Aj z tohto môjho zistenia sa len môžete ubezpečiť, že platia slová poslankyne p. Benedikovej, že všetci si musíme získavať informácie, overovať skutočnosti ku všetkým úlohám, ktoré sú v uzneseniach resp. vyplývajú z povinností OcÚ. Prednosta OcÚ si nielenže neoverí dané skutočnosti, ale nás všetkých o tomto spolu so starostom klame a zavádza.

Peter Bánik

(Súhlas so zverejnením listu je z 22.12.2015)

Komentár Ivana Karaka k situácii

Informovaní by mali byť všetci občania - o všetkom čo sa v obci deje. Jediná možná cesta je televízny infokanál. Televízor je v každej domácnosti. PC má málo ľudí, najmä starších, ktorých je v obci veľmi veľa a väčšina z nich sa hrnie k voľbám bez akýchkoľvek faktov a informácií. Potom to aj tak dopadne. 

Uznesenie o povinnosti priamych prenosov zo zasadnutí zastupiteľstva na infokanáli považujem  doteraz za nesplnené. 

Na zodpovednosť s príslušnými sankciami by mali byť braní starosta a prednosta. Dokedy budeme trpieť ich svojvôľu?!  Mne je úplne jasné prečo sa tomu bránia. Je to kľúčová otázka ich existencie v týchto funkciách. 

Viem, že viacerým poslancom na tom uznesení mimoriadne záleží. Len tak možno ľuďom otvoriť oči a  z gruntu inak riešiť všetky za roky nakopené problémy v obci a aj prácu OcÚ.

Ivan Karak

Diskusná téma: Peter Bánik - Starosta a prednosta klamali

Ing.Bánik

Barták | 30.12.2015

Vy klamete už niekoľko volebných období a nič ste neurobil pre túto obec. Vôbec, toto všetko čo robíte teraz je hanba.Prezliekate kabáty ako Vám to vyhovuje.Kde ste bol pán Ing.Bánik doteraz . Celé tie obdobia čo ste bol vo funkcii zástupcu starostu a poslanec čo ste robil ,nič? Klamal a robil to tak ako Vám to vyhovovalo. Je to hanba , že takýchto ľudí čo nič nerobili možno aj niekoľko rokov ľudia volili a sa dostali do poslaneckých lavíc.Nedá mi , aby som nenapísal komentár k tomuto,lebo to čo sa tu robí v tejto obci nie je ako riešiť problém ale osobná zaujatosť voči zamestnancom úradu a to ako vyzerajú Vaše schôdze je na zamyslenie.Nie je to len chyba vedenia obce ale aj niekde inde.Tak ako Vy tu píšete ,že klamal starosta a prednosta ,klamal ste aj Vy a veľa veci,ktoré ste riešil za predchádzajúcich volebných období neboli doriešené,ostali bez trestu a vyšetrovania a po nás potopa.Nikto neriešil nič a nikoho a zrazu koľko nenávisti a zloby.Je to smutné a hanba ale ten ,kto sa nevedel a nevie presadiť v živote tak to robí takto zbabelo ako Vy.Mali by ste za rok ako ste vo funkciách zložiť účty voličom čo ste urobili alebo neurobili.Obec Valaská bola vždy obec č.1.

existuje medzi obcou a Varesom nejaká zmluva

Petrásková | 23.12.2015

Mňa by zaujímalo, prečo má Vares povinnosť vysielať OcZ. Existuje azda nejaká zmluva medzi obcou a Varesom? O žiadnej písomnej neviem. Teda existuje aspoň nejaká ústna? Lebo ako vieme zo správy hlavného kontrolóra: Varesu obec platila mobil a na poslednom rokovaní starosta nechtiac priznal, že im dal aj notebook.

No z posledného rokovania mám aj pocit, že starosta sa chce tváriť, že on nemá žiadny dosah na túto spoločnosť a dôvodom takéhoto obratu bude asi to, že nechce aby rokovania boli vysielané na TV.

No ak obec nemá nič spoločné s Varesom, prečo obec preberá inzerciu na sekretariáte?

Pridať nový príspevok