Nebolo by možné už konečne konať?

24.09.2015 17:50
    Z 50-tich kontrolovaných uznesení za roky 2013 - 06/2015 bolo zo strany starostu odignorovaných 11 uznesenízo strany prednostu 8 uznesení !!!

    starostu sa jednalo o uznesenia, ktorých plnenie, priamo súvisí s ekonomikou Valbytu, teda vypracovanie ekonomickej analýzy, ako aj finančné vyrovnanie schodkov za NP v minulosti, vrátane novej nájomnej zmluvy... a pod. A keďže mu je hospodárenie s majetkom obce ukradnuté, nevypracoval pre istotu ani ich zásady hospodárenia !!!

Aj plán investičných akcií pre rok 2015, a jeho realizácia je tak oneskorená, že v tomto roku sa už nič nepreinvestuje !

A to ani nebudem hlbšie rozoberať výhľad hospodárskeho a sociálneho vývoja obce na roky 2015-2020, pretože žiadna vízia tu neexistuje !!!

O nerešpektovaní uložených uznesení svedčí aj jeho neschopnosť, či neochota predložiť problematický výpis hovorov z požadovaného telefónneho čísla / za r.2013-14/, či určiť osobu, ktorá nám kúpila ping-pong stoly !!!,veď poslanci by jej možno chceli len poďakovať, za ich následné bezpečné uloženie, ako aj samotnú inštaláciu, len neviem či už prebehla.

A to čo nás tiež ubíja je dlhodobé ekonomické neriešenie „nakladania s odpadmi“ -  to sa ešte do žiadneho uznesenia zatiaľ nedostalo - /v súčastnosti prebieha zber podkladov/-ale ani toto veľmi špatné hospodárenie, nášho štatutára za predchádzajúce volebné obdobie evidentne nezaujímalo, hlavne keď vtedajších poslancov tento problém vôbec nezaujal!

Zo správy hlavného kontrolóra Martina Havaša

    Zo strany prednostu vidím ako veľmi  závažné pochybenie v piatich prípadoch, a to nezverejnenie uzavretých zmlúv v stanovenej lehote, čím vlastne dokumentuje samotnú neznalosť príslušných zákonov /č.211/2000 z.z. a č.40/1964 /. Ostatné nesplnené uznesenia ako štúdia parkovacích miest, či určenie zodpovedných osôb za zistené nedostatky na úrade, ako aj prípravu podkladov pre zmenu rokovacieho poriadku, štatútu obce a pod. sú pravdepodobne vysoko nad jeho možnosti, keďže v nich nekonal v zmysle uznesení poslancov.

Váž. poslanci myslíte si, že toto je dobrá vizitka pre vrcholných predstaviteľov obce a samotnú obec? Veď sa nejedná o nejakých nováčikov v obecnej politike, v podstate sú to starí zohratí harcovníci, ktorí v plnej miere ovládajú hru s časom, hranie sa so slovíčkami, vedomé nekonanie, prirodzená je im vlastná arogancia, viera v svoju nevinnosť, či zosmiešňovanie tých, ktorí žiadajú vysvetlenia.

A touto svojou činnosťou priamo zapríčiňujú stagnáciu rozvoja obce, jej ekonomický úpadok, ako aj nepriaznivú mienku v očiach okolitých obcí.

A teda pýtam sa nebolo by možné už konečne konať?

A preto, ako občan dávam do pozornosti komisii pre ochranu verejného záujmu, tento podnet: -a to že starosta obce ing. Juraj Uhrin nevykonal uznesenia obecného zastupiteľstva, podľa predloženej správy plnenia uznesení HK, napriek tomu, že tieto uznesenia by mal plniť z vlastnej iniciatívy, v zmysle sľubu starostu, ako aj zákonov SR, a tým porušil čl.4 ods.1 ústavného zákona č.357/2004 z.z. o ochrane verejného záujmu pri výkone funkcií verejných funkcionárov, ktorý hovorí :

“Verejný funkcionár je povinný pri výkone svojej funkcie presadzovať a chrániť verejný záujem...“

a taktiež porušil rokovací poriadok, ktorý ste dnes schválili a to v § 3,bod 13, ktorý o.i. hovorí, že :

Uznesenie je OcZ odsúhlasené rozhodnutie k jednotlivým bodom rokovania, ktoré je pre všetky orgány obce záväzné...

(J. Holko, 23.9.2015)

Diskusná téma: Nebolo by možné už konečne konať?

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok