Čierny deň obce - NAJsnaživejšia poslankyňa zložila mandát

02.11.2015 23:42
Stanislava Benediková, najaktívnejšia poslankyňa, zložila na OcZ 02.11.2015 mandát poslanca. Ak som dobre pochopila, doviedlo ju k tomu totálne ignorantstvo a večné zavádzanie starostu a prednostu. Pridala sa k nej aj Eva Pepichová. 

Takto sa otvorila cesta ďalším dvom kandidátom, ktorí ostali pod čiarou: Petrovi Bánikovi 55 r. a Pavlovi Molčanovi 38 r. strojníkovi, kandidátom za SNS.

Bolo to najhoršie vedené rokovanie obecného zastupiteľstva. Nerokovalo sa k podstate veci jednotlivých bodov, rokovanie, či lepšie povedané diskusná relácia sa natiahla skoro do polnoci.

Po prvý krát v histórii dal starosta hlasovať o vykázaní občana. Nie pre nevhodné správanie, ale pre otázku, na ktorú nemalo byť zodpovedané, odobral občanovi slovo. Tou pýtajúcou sa, som bola ja Jana Petrásková. Dovolila som si totiž povedať,  že neverím číslam vo výročnej správe Valbytu a poukázala som na to, že v sumarizácii investičných akcií pre obec chýba akcia - rekonštrukcia sociálneho zariadenia ZUŠ. Bola to asi jediná zmluva, ktorú Valbyt s obcou podpísal v roku 2013. Prítomná Pani Poldaufová, ktorá je pod správou podpísaná, však nemienila odpovedať. Trápilo ju len to, odkiaľ tú správu mám. Vyhovárala sa na nepripravenosť, lebo starosta im len na obed dal telefonicky vedieť, že sú pozvaní na zastupiteľstvo. Dobrá ekonómka, účtujúca pre jednu spoločnosť, kde sedí hodiny a hodiny, by nemala mať problém odpovedať na to, akým štýlom účtuje. Asi mala pocit, že na rokovanie zastupiteľstva stačí prísť len s rozprávkou o zlepšujúcej sa bilancii Valbytu, lebo poslanci jej na to skočia.

Ako pohľadávky Valbytu môžu byť v záporných číslach, som sa tiež nedozvedela.

Záznam a čiastočne video z tejto historickej udalosti: https://www.youtube.com/watch?v=1gvH4EqVc0g&feature=youtu.be

Marek Poliak ako predseda návrhovej komisie odmietol zo seba vysúkať uznesenie o mojom vykázaní z rokovacej sály a tak ho smolil starosta.

Za vykázanie hlasovali: Magera, Hucík, Krupa, Dobrotová, Pepichová.

Proti: Benediková, Pacerová, Dundovič, Poliak

Zdržal sa: Štubňa, Zelenčík.

Uznesenie nebolo prijaté. No ak to takýmto štýlom pôjde ďalej, že tí čestnejší to vzdajú, lebo z hnusu na obecnom úrade sa im dvíha žalúdok, tak tu pomože len jedno a to, že sa konečne zmobilizujú občania a ten hnus z obce vyplavia.

 

(jp, 2.11.2015)

Diskusná téma: NAJsnaživejšia poslankyňa zložila mandát poslanca

Tak si tu žijeme

cudzí | 11.11.2015

Táááá mi ľen tak po nášom. Alebo, "ako bolo na počiatku, tak nech je i na veky"?. PREČO? Veľmi závidím obciam, či mestám, kde je starosta
či primátor aj poslanci akční. Kto je tu pre koho? TO SA ZREJME NIKDY NEZMENÍ? Došli mi na rozum slová básnika S.Chalupku.....
.....hriema cár z pyšného stolca......

odkaz

JK | 05.11.2015

Pani Petrásková, nemienil som sa zapájať do diskusie na Vašej jednosmernej stránke, ale nedá mi odpovedať aspoň pár vetami. Z vyjadrenia p. Benedikovej, škoda že nie aj od p. Pepichovej sa dalo vyčítať že poslanci tráviaci až do nočných hodín na obecnom úrade sa snažia niečo vyriešiť ale v réžii s prepáčením šaša od Poliakov, ktorý má svoju vlastnú predstavu o fungovaní Valaskej by tam poslanci museli sedieť niekoľko dní vkuse. Doporučujem aktérom týchto kydaníc aby si prestali kompenzovať svoje psychické problémy a doporučujem preliečenie.

Re:odkaz

poliak marek | 06.11.2015

Srdecne pozdravujem JK, ,
Saso Poliak srdecne pozdravuje,
Skutocne saso ma predstavuo fungovani o Valaskej a uplne jasnu a pevne verim ze bude mat moznost v osobe JK sa co chvila rozjasnit ze aka ta predstava realna je.
S uctou a bez falose saso Poliak Marek

Re:odkaz

Petrásková | 06.11.2015

Dovolím si namietať. Pani Benedikovú zďaleka nevyčerpali reči M. Poliaka. Ak si dobre pamätám, M. Poliak ju podporil v každom uznesení, ktoré podávala. Poslanci síce prijímajú uznesenia, snažia sa riešiť problémy, ale má to len taký význam ako pre srandu králikov, keďže pán starosta uznesenia odignoruje. Zato však robí závažné rozhodnutia, uzatvára zmluvy bez vedomia a schválenia OcZ, alebo nerobí a neupovedomí o tom, čo je podstatné pre budúci rozvoj obce. Pani Benediková brala prácu poslankyne vážne, poctivo, robila naviac a keď niekto vašu prácu dehonestuje, nemôžete sa s tým stotožniť, ani sa pod taký výsledok podpísať.

Keďže ste nakoniec zaradili svoj príspevok pod tento článok, z diskusie Soľ nad zlato ho zmažem, keďže tam obsahovo nepatri.

Re:odkaz

PK | 07.11.2015

Súhlasím s Vaším príspevkom a mali by zložiť mandát ešte aj ďalší poslanci.Táto jednostranná kydanica je už niečo neskutočné čo tu VP 4 občanov dorába na čele s občanom,ktorý nevie prijať svoju prehru,že sa už síce dostal na poslanca vďaka odstúpeniu 2 osôb - niekoľko ročný poslanec a zástupca starostu,ktorý pre obec nič neurobil a sedel ako púčik ale zato vie perfektne ničiť ľuďom život a bude všetko robiť preto aby zničil našu obec /zamestnancov čo robia na úrade/.Kde ste boli všetci doteraz ,to Vám nevadili čo sa robilo za predchádzajúce volebné obdobia /iný starostovia/,zrazu aká aktivita a nenávisť. Môžem Vám len jedno povedať že to vidia a vnímajú občania ako osobná nenávisť voči osobám na úrade ,nie ako riešiť problém v našej obci ale osobnú pomstu a nenávisť voči starostovi a prednostovi.Pozrite sa do zrkadla každý jeden čo ste taký čistý,spravodlivý a robíte a robili ste vždy poctivo a správne,upracte si pred svojím prahom a tak chodte upratovať a robiť poriadok inde.Je mi Vás ľúto,že si kompenzujete neviem čo takouto formou.Verím že starosta a prednosta si zvážili všetko čo a ako a držím im palce nech sa nedajú a robia tak aby bolo dobre a budem ich podporovať a nech sa nevzdávajú svojich postov ale nech ukážu čo v nich je.Páni VERÍM VÁM a držím palce.

Re:Re:odkaz

Petrásková | 08.11.2015

Prednosta a starosta už ukázali čo v nich je! Čo od nich ešte viac čakáte, nejakú predraženú objednávku?

reakcia na článok

Stanislava Benediková | 03.11.2015

Dobrý deň, nezvyknem prispievať, ale keďže článok sa ma bezprostredne dotýka rada by som sa vyjadrila. Najlepšie to viem vystihnúť slovami, ktoré som napísala svojim kolegom.
Mílí kolegovia, v prvom rade mi dovoľte, aby som vám poďakovala za spoluprácu v uplynulých mesiacoch. Bolo mi cťou s vami spolupracovať a som hrdá na to, že som mohla byť súčasťou jedenástky, ktorá mala svoje ciele, predsavzatia, nádeje a možno aj tie ružové okuliare, ako to hovorila p. Pastírová. Moje včerajšie rozhodnutie nebolo vôbec plánované a vyvinulo sa počas včerajšieho zasadnutia kedy som pochopila, že neviem nájsť zmysel vo svojej práci. Ja osobne som k práci a funkcii poslanca pristupovala zodpovedne a snažila som sa plniť všetky úlohy a povinnosti svedomito, aj napriek tomu to nestačilo a bolo treba urobiť viac, viac sa špŕtať v zákonoch, viac si veci overovať, viac chodiť na obecný úrad, viac chodiť medzi ľudí, viac si dávať pozor, na to čo vám kto sľubuje... . Včera som si uvedomila, že na všetky tieto viac nemám energiu. Uvažovala som nad možnosťou jednoducho nechodiť na stretnutia. To by som ale išla sama proti sebe, lebo nedokážem robiť veci bez toho aby som sa ja sama aktívne nezapájala, tak isto sa neviem uspokojiť s vedomím, že sa niečo nedá, nepôjde to, alebo sa nechce? Nemôžem ani nechcem spôsobovať sebe a svojej rodine to, že nemôžu byť so mnou, lebo maminka pracuje. Všetko by bolo v poriadku, keby za tou prácou boli aj nejaké reálne výsledky. Je pravda, že na začiatku volebného obdobia som nevedela, do čoho idem. Nikdy pred tým som sa neocitla v situácii, kedy by som o základných veciach, ktoré som ja považovala za samozrejmé musela viesť takýto boj. Neľutujem ani jedno slovo, ktoré som na zasadnutiach OcZ, či stretnutiach povedala, som hrdá na to, že som vždy hlasovala podľa svojho najlepšieho vedomia a svedomia. Vždy som so všetkými komunikovala priamo a otvorene a to som očakávala aj ja. Nikdy za mojimi rozhodnutiami neboli žiadne bočné záujmy. Môj jediný záujem bolo prispieť mojimi rozhodnutiami k tomu aby sa vždy konalo v prospech občanov. Držím vám palce v ďalšom boji a verím že nad Valaskou sa konečne vyjasní.


"Sľubujem na svoju česť a svedomie, že budem riadne plniť svoje povinnosti, ochraňovať záujmy obce, dodržiavať Ústavu Slovenskej republiky, ústavné zákony, zákony a ostatné všeobecne záväzné právne predpisy, a pri výkone svojej funkcie poslanca obecného zastupiteľstva ich budem uplatňovať podľa svojho najlepšieho vedomia a svedomia."
--
Akonáhle som nadobudla pocit, že nedokážem splniť všetko to, čo som v sľube poslanca sľúbila, urobila som to, čo som považovala za najsprávnejšie. Ďakujem všetkým za podporu a pochopenie.

S pozdravom
PaedDr. Stanislava Benediková

NAJ poslankyňa

Petrásková | 03.11.2015

Pani Benediková bola medzi ženským osadenstvom poslaneckého zboru určite NAJaktívnejšia, NAJsnaživejšia, a z môjho pohľadu aj NAJdôveryhodnejšia poslankyňa. Je to jeden z mála ľudí, ktorý išiel do obecného zastupiteľstva pracovať pre obec a občanov a nie robiť kariéru, prípadne si zabezpečiť niečo pre seba a pre svoju rodinu. Takýto ľudia dávajú iným nádej, že ešte čestnosť má svoju hodnotu. Škoda, že rezignovala, ale stále ostáva dúfať, že nadíde ten čas, keď čestnosť zvíťazí nad podlosťou.

Zmena?

Peter | 03.11.2015

ale pani Petrásková, tak už pán Poliak nie je ten NAJ? ale už pani Benediková?

Čítaj dôsledne

Manon | 03.11.2015

Je tam napísane,že bola najlepšia medzi ženským osadenstvom poslaneckeho zboru,čo si myslim aj ja.

Pridať nový príspevok