Keď úprimnosť, nie je úprimnosťou

04.05.2016 21:04

Vážení spoluobčania,

Prepožičiavam si toto oslovenie z úvodníka našich obecných novín, kde sa nám občanom, sypúc si popol na hlavu ozýva predýchavajúci sa  starosta s bôľom v srdci, že ho tak dlho nebolo na týchto stránkach cítiť.

Nu ..., ale popravde povedané, jeho cítenie, čo sa vedenia obce týka, to je na rozsiahlejšiu diskusiu ..., a je úprimne povedané nehodné názvu funkcie, ktorú zastáva!

Starosta začal s tým, že povedal: “Á“ – achká-ochká, aká krivda sa mu vo výkone moci stala, až taká, že nemôže nájsť spoločnú reč s poslancami rovnako demokraticky zvolenými ako on sám.

Že sa hľadajú len pochybenia a obvinenia a nie nápravy!

Dokonca argumentuje, že síce z jeho strany nie je všetko 100 %-né, a že mu chýba – citujem „priateľská podpora“, tak aby tomu mohlo byť.

Nuž dovoľujem si tvrdiť, že jeho výkonnosť nie je ani polovičná, čo síce umožňuje chod obce v jej základných funkciách, ako aj základnú údržbu, ale nie jej rozvoj, jej progres, jej víziu do budúcnosti, realizáciu investičných projektov, ako aj postupné vymazávanie starých restov, ktoré sa trpezlivo kopia a naberajú na sile, aby raz naplno vypukli, prirodzene práve vtedy keď to budeme najmenej očakávať.

Takže treba na rovinu povedať aj to :“B“ – to békanie, ktoré nie je ochotný počúvať, či už zo strany niektorých občanov, ale hlavne zo strany poslancov, podotýkam tých poslancov, ktorým skutočne o obec ide.

Ale v podstate asi všetkým poslancom o čosi ide, len akosi nevedia upliesť ten správny uzol, tak aby sa rozplietli v tom starom „Gordickom“, ktorý poniektorých ešte stále zväzuje!

No ale budem konkrétny a na pomoc si zoberiem pár info z pravidelných správ hlavného kontrolóra obce .

V týchto správach sa píše o nesplnených uzneseniach, ktoré

na predchádzajúcich zasadnutiach obce, boli poslancami prijaté

a zo strany úradu starostu obce jemne povedané odignorované...

Žiaľ momentálny výklad zákonov, súvisiacich s touto problematikou, neumožňuje orgánom činným v trestnom konaní,

v súčasnosti túto ignoráciu vážnejšie postihovať !

A toto starosta so svojimi právnymi poradcami poctivo využíva.

Uznesenia sa jednoducho nepodpíšu – informácie sa nepodajú – podklady na rokovania sa nepripravia – zasadnutia sa svojvoľne ukončujú – diskusie odkladajú – riešenia v nedohľadne, tak asi o tomto chcel starosta vo svojom príspevku písať len som to nikde nenašiel.

Pán starosta tak prečo ?:

  •  nie je doposiaľ uzavretá nová zmluva so Slovenskou poštou (vedome ignorujete dôsledky súčasného stavu...)
  •  nie je vypracovaná štúdia parkovacích miest v obci, ako aj dlho -predlho požadované riešenie dopravnej pasportizácie
  • nie je vypracovaný plán hosp.a soc.rozvoja obce
  • nie je vypracované stanovisko o správcovskej činnosti Valbytu
  • nie je vypracované protokolárne meranie osvetlenia obce ako aj odborný posudok o spôsobilosti osvetlenia
  • nie je vypracovaná a uzavretá nová zmluva o poistení majetku obce
  • ste zanedbali výber nájomného v súvislosti s neodpredajom pozemkov pod garážami

a mnoho ďalších prešľapov (ne-zodpovednosť pri dodavateľských faktúrach, nezverejňovanie zmlúv v zmysle zákonov, nevysporiadanie nezaplateného schodku za prenájom NP, stolnotenisové stoly, zmluva so ŽP-šport, verejná súťaž na zvukára, sporné vymenovanie konateľa obecnej s.r.o., pochybenie pri kúpe multikáry, nefunkčný obecný infokanál, objednávanie investičných projektov, (ne)jednanie s SBS -Poisťovňou pri krádeži trezora - špatne uzavreté zmluvy, neodbornosť niektorých referátov, neriešenie neplatičov nájomného- (ne)evidencia bytov, blokácia informácii pre zastupiťeľstvo a príslušné komisie, a pod...)

A tieto „veci“ sa s ním pomaly ťahajú už druhé volebné obdobie, jeho hlavnou úlohou je hrať nielen rolu „Kráľa“ ale aj „Spiaceho chrobáka“, tak aby sa čas natiahol a v podstate potápajúca sa loď preplávala do najbližšieho prístavu v roku 2018, kde by mal kapitán túto definitívne opustiť ?!!! Pravda, ak nenastane udalosť, ktorá mu to umožní omnoho skôr.

Je na Vás občania obce, čo si z týchto riadkov vyberiete za to svoje, ja chcem neznalých len oboznámiť a znalým pripomenúť, že vari už aj nastal čas na zmenu na korme našej lode.

 

                                               Ing.Ján Holko

                                               04/05/2016

Diskusná téma: Keď úprimnosť nie je úprimnosťou

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok