Ignorácia starostu obce Valaská pokračuje naďalej

14.05.2017 22:57

Ako poslanec obecného zastupiteľstva (OcZ) vo Valaskej som na dvoch ostatných zasadnutiach OcZ písomne podal interpelácie na starostu obce Valaská Ing. Juraja Uhrína. Interpelácia na starostu znamená, že poslanec kladie starostovi obce otázku a on na túto otázku odpovedá. Na prvých 14 interpelácii starosta neodpovedal vôbec. Odpovede som sa nedočkal ani na 20 interpelácií, ktoré som písomne predložil na OcZ konanom 05.04.2017. Veď všetci vieme, že na týchto zasadnutiach starosta obce Valaská nebol prítomný. V takomto prípade je jeho povinnosťou na interpelácie odpovedať písomne do 30 dní. Ani v jednom prípade sa tak nestalo.

Moje interpelácie sú zapísané v zápisniciach zo zasadnutí OcZ zo dňa 01.03.2017 a zo dňa 05.04.2017. Prikladám odkaz na webové sídlo obce, kde si môžete prečítať moje otázky https://www.valaska.sk/zapisnice-z-rokovani-ocz.html.

Starosta obce neodpovedá na položené otázky, ktoré súvisia s činnosťou komisie pre rozvoj obce, stavebný poriadok a územný plán, s chodom obce, riadením obecného úradu ako aj s hospodárením s finančnými prostriedkami.

Starosta obce ignoruje poslancov, tým ignoruje aj postavenie obecného zastupiteľstva. Veď obecné zastupiteľstvo je orgán obce, ktorý je v zákone postavený na tú istú úroveň ako je starostu obce. Je na škodu, že pre Valaskú to platí iba v zákone.

Vážení občania, obyvatelia obce Valaská!

Pýtajte sa aj vy starostu obce čo vás trápi, v čom vám treba pomôcť ako zlepšiť chod a činnosť v obci. Na kladenie vašich otázok môžete využiť zasadnutie OcZ, tak ako som to urobil aj ja. Možno, že budete úspešnejší.

Keď starosta obce Valaská Ing. Juraj Uhrín neodpovedá poslancom OcZ verím, že odpovie aspoň vám.

 

Valaská, 14.05.2017

Ing. Peter Bánik
poslanec OcZ

Diskusná téma: Ignorácia starostu obce Valaská pokračuje naďalej

pozbierajte odvahu vy poslanci

Petraskova | 14.05.2017

Rada by som verila, ze pan starosta bude obcanom odpovedat. Bohuzial, doteraz za dva roky nebol schopny reagovat ani na peticiu obyvatelov bytoveho domu, v ktorom sa nachadza aj obecny urad. Odignoroval viac ako 40 osob. Dali sme navrhy ako sa co da riesit, aby sa tu situacia s byvanim zlepsila.
Pan Banik, nepovedzte, ze ste taky naivny, ze si myslite, ze obcania na zastupitelstve nieco zmenia. Co chcete vari dalsie hlasovania za vykazanie z rokovacej miestnosti? Pre pana starostu neexistuje autorita, ktora by ho k niecomu donutila. Pozbierajte odvahu vy poslanci a vyhlaste referendum za jeho odvolanie. odkaz na peticiu: https://valaska460.webnode.sk/news/peticia-za-zodpovedne-plnenie-si-povinnosti-zo-strany-obecneho-uradu/

Re:pozbierajte odvahu vy poslanci

Dana | 17.05.2017

Súhlasím s pani Petraskovou, mali by ste vyhlásiť referendum za odvolanie starostu.

Pridať nový príspevok