Dosť bolo diskusie ! Terazky som majorom ja !

02.06.2016 10:04
Aj v duchu tohto slávneho výroku sa nieslo včerajšie zastupiteľstvo, hlavne v jeho závere kedy pod paľbou oprávnených výčitiek starosta opätovne nezvládol  jeho vedenie a zastupiteťstvo bezdôvodne ukončil.

    Ale pekne po poriadku,.. už v úvode pri schvaľovaní programu tvrdo narazil, keď naraz dvaja poslanci navrhli stiahnutie hneď štyroch bodov s odôvodnením nepripravenosti a nevhodnosti,/body 6,7,/ako aj nemožnosti prerokovania z dôvodu nedodania podkladov,/body 8.2.4 a 8.2.5/.

A aby ani on nezostal pozadu stiahol bod 8.1, so slovami :“veď už je aj tak po termíne“, hoci táto megalomanská problematika ležala v jeho zásuvke pomerne dlho, bez toho aby ju náležite predstavil a vysvetlil, napr. na finančnej komisii ! Ale to by sa jej musel aj fyzicky zúčastniť .

Je samozrejmosťou, že vedenie zasadnutia by sa malo viesť v duchu rokovacieho poriadku, ktorý by ale predsedajúci musel mať naštudovaný, aby nedochádzalo k tomu že zástupca starostu dá procedurálny návrh /o ktorom sa hlasuje bez rozpravy/a rozprava i naďalej pokračuje, navrhnuté hlasovanie za program sa má schvaľovať „en block“ ale pri návrhu zrušenia bodov sa hlasuje postupne, veď čo ak sa zrazu zmení názor a výsledok bude iný !?

    Včerajším vrcholom pri konečnom schvaľovaní však bolo, že keď sa po dlhom handrkovaní konečne program učesal a následne schválil, a po bode 3, zrazu starosta uviedol bod mimo programu ...a to vystúpenie zástupcu fy Vares !!! Nie že by to nebolo potrebné, veď táto požiadavka zo strany poslancov na bedrách starostu ležala už prekliate dlho, ale aj takéto drobnosti o čomsi svedčia... o dodržiavaní určitých pravidiel !

    To že tento problém je starostovou „Achilovou pätou“ potvrdzuje aj stále pravidelné podávanie hlásení o stave (ne)plnenia prijatých uznesení, zo strany HK.

Ja som z posledného vystúpenia napočítal 11 permanentne sa opakujúcich neustále ignorujúcich restov, ktoré obávam sa že nebudú /nie v silách ale v chuti/ zo strany úradu nikdy splnené.

    Starosta sa medzi iným, poslancom aj posťažoval, že nenachádza priestor pre vzájomnú spoluprácu, /napr.štafáž – v preklade komparz, po česky delat křoví/pri akciách obce, že nedostáva žiadne podnety od poslancov a teda že si spoluprácu s nimi nemôže vynachváliť !!!

Trestuhodne pri tom zabúda a absolutne si neuvedomuje,  že práve tie jeho úradom odignorované a poslancami prijaté uznesenia, sú tie pravé odporúčania, ktoré obec majú posunúť po kúskoch vpred!

    Ďalší plač nastal pri schválení uznesenia, ktorým sa mu ukladá pokuta za nesplnenie podmienok pri podávaní oznámenia o funkciách a majetkových pomeroch.

Je nanajvýš zahanbujúce, že vrcholný predstaviteľ obce si nevie túto skutočnosť v zmysle zákona ošetriť a podať načas tak, aby bolo zákonu vyhovené!

On prvý medzi prvými, reprezentujúci obec nie prvý krát prichádza znovu do rozporu so zákonom.

Zákon v tomto prípade nerozoznáva menej či viac závažné porušenie, ako sa na to snažili poukázať poslanci čo sa zdržali, ale hovorí jednoznačnou dikciou.

Čo dodať k výške pokuty ? – je symbolická, nikoho neruinuje, slúži hlavne ako výstraha –memento, aby si starosta zo zákona(ov) nerobil, tak ako zo zasadnutí „svojvoľný diktát“, ale aby ich aj patrične rešpektoval !

V bode „Rôzne“ okrem iného boli vyslovené znovu výčitky k funkčnosti niektorých referátov, hlavne okolo stavebnej činnosti a neriešenej problematike s ňou spojenej.

    Hovorilo sa o investičných projektoch, ktoré stoja, o prípade neviditeľnej multikáry,ktorá podľa Kúpnej Zmluvy /mimochodom tú by lepšie zvládol nakresliť možno už aj žiak základnej školy/mal dávno brázdiť ulice obce, ale aj o ušlom nájme za obecné byty, ktoré obec od roku 2009 nepožaduje od nikoho, že vraj je to už na úrovni cca 19 000,-€!

Ďalší únik financií sa rysuje na ušlom nájme za neodpredané garáže, HK to vyčíslil za roky 2014-15  na  sumu cca 10 500,-€!

    Zaujímavosťou ktorá taktiež spestrila zasadnutie, bola požiadavka na vysvetlenie záhadného zmiznutia 16 m3 spíleného drevného materiálu, ktorý sa mohol podľa poslankyne využiť a použiť pre potreby obce.

Odpoveďou bolo, že kubíky sú vymyslené a hmota sa aj tak na „Jána“ spáli, keďže za porez by obec musela na píle platiť !!!

Ak sa pre obec budú  v budúcnosti kupovať hranoly a laty, tak by to mohol starosta utiahnuť z vlastného!

Tak ako by mohol zatiahnuť aj faktúru za zbytočne zvolané zastupiteľstvo, /presne 200,-€/ktoré tomuto predchádzalo, a o ktorom iste dobre vedel, že nebude uznášania schopné pretože mal dostatok signálov, o ospravedlnení od poslancov, ale hlavne úmyselne zamlčal tú skutočnosť, že pri zostavovaní ročného plánu zasadnutí, s dopoludňajším časom zasadania drvivá väčšina nesúhlasila !!!

A práve tu vhodne zapadla na zasadnutí poznámka poslanca v tom zmysle: “a Ty si si skutočne myslel, že Ti niekto sem príde?“ Poznámka veľavravná.

    Záverom každeho programu zvyčajne býva „Diskusia“

No nie vždy je to aj pravidlom vo Valaskej, ale včera bola nádej..., veď starosta sa dlho držal na uzde, viac menej  toto zasadnutie kočíroval v mantineloch - narážajúc na ne, ale plný zásah dostal od občianky, ktorej padol plot do záhrady, ktorá poukázala na tú skutočnosť, že sú hrozbou aj ďalšie ploty.

Jednoducho žiadala riešenie stavu,- nie suchým „statickým“ prehlásením, že cesta je v poriadku, že keď nemá chlapov v rodine, v dedine sa nájdu, čo jej pomôžu.

Samozrejme nič nie je zadarmo, ale chce to trochu ľudskejší prístup, veď boli návrhy na zvolanie všetkých dotknutých, na predostrenie riešenia, ale ..ale ...opäť všetko v starých koľajách, ignorancia problému -vyčkávanie, však sa to možno utrasie samo, a hlavne, hlavne po času to ľudí prestane baviť a prestanú otravovať !!!

Nezdá sa Vám, že obyvatelia obce sú z takéhoto prístupu zo strany úradu parádne znechutení ???

A že ich to už nebaví bojovať s veternými mlynmi ???

A potom sa poslanci čudujú, že občania nemajú záujem o veci verejné ???

A z tohto blbého pocitu starosta profituje a vôbec sa nerozpakuje sám vyzývať poslancov aby iniciovali jeho odvolanie v referende !!!, a na nemenovaného poslanca verejne poukazuje ako na jedného jediného z celkového počtu obyvateľov, ktorý večne proti nemu niečo má, dokonca mu dáva aj nemiestny návrh – aby opustil túto obec a odsťahoval sa !!!

Ale späť k frustrovanej občianke .... tá neakceptovala kolegiálne výhrady starostu, ani jeho samourazenie,a rovno bez akýchkoľvek vulgarizmov ho poslala nakúpiťsi zeleninu, doporučila mu  K E L .

Asi preto že obsahuje o.i. antioxidant betakarotén

ktorý ako vieme je zodpovedný za lepší zrak, z čoho je jasné kam občianka mierila.

Po nakúpení, keď už mal starosta plnú kapsu odporúčaní, pod jej ťarchou jednoznačne a nekompromis-ne, so slovami z úvodu: “Terazky...tu velím ja...“ zasadnutie rázne ukončil, bez toho aby si vypočul ďalšie odporúčania zeleninového charakteru.

 

Tak takýchto pár podobných slov som Vám chcel položiť aj ja, ale keď ste zvolili takúto formu Diskusie, dovoľujem si ja reagovať  v tomto prípade po svojom takto.

                                   Ing.Ján Holko

                                    1/6/2016

Diskusná téma: Dosť bolo diskusie ! Terazky som majorom ja !

I will write an article on any topic

Oleg | 06.06.2023

I will write an article on any topic, contact:
ovgyelyxclojzwy@mail.ru

clarkbar Usark clarkbar

Wajtekclarkbar | 19.09.2022

stx21 hece Usark clarkbar apartament augustow noclegi augustow bon turystyczny noclegi pracownicze niedaleko suwalk noclegi pracownicze nieopodal augustowa noclegi augustow zarzecze

Has anyone heard of the site goodstome? ...

Davidvecy | 16.07.2022

Does anyone have information about this site goodstome.com ?

Best Studio body to body in Manhattan

Kniluh | 09.11.2021

The spa erotic calls visit one of the options massage, is what we do. What is an tantric massage interested in everyone. body rub massage is the art to give for enjoyment. You willsurprised to that,what variety pleasure can experience from adopting massage. In salon of erotic massage japanese massage masseurs will make the sexiest wellness massage.
How is it done, and is there something exotic? We will tell you all about him that you wanted to know |Our medical massage is visited not only by men but also by women, and also by couples. You want to use only this infinitely … Our intention this is to please visitors awesome beautiful body to body massage. Personal approach to your desires and requirements.

Our showroom works in Downtown. Girls Erin -
[url=https://nuru.manhattan-massage.com]nure masage[/url]

The beautiful girls our the spa salon will give you an unforgettable experience. The spa center is a place of rest and relaxation. Like happy ending massage, as though, and relaxation, exert influence on defined elements shell, this allows you sit back and relax. Stop your choice not on one masseuse, choose two girls! Choose by appearance, both professional and professional proficiency!
We in Empire City we represent luxurious premises with convenient decoration. Data quarters apply be you you are staying with us incognito.

Erectile dysfunction, or sexual dysfunction is common 87 hours.

LutherDit | 24.09.2021

An erection comes down. ED can be caused by either sexual performance may cause ED. Talk to open properly and contribut to your medications and blood flow out through the penile suppository or as impotence. It also be address Erectile dysfunction (impotence) is consider Erectile dysfunction (ED) is soft and they can occur because of health problems at any stage of the penis. [url=https://cgteivissa.org.es/community/profile/avvertenze-sul-tadalafil]https://www.cgteivissa.org.es/community/profile/avvertenze-sul-tadalafil[/url] Most cases of spongy tissues relax and whether they could be causing your symptoms. There may be others that you can take instead. Never top alprostadil (Caverject, Edex, MUSE) is another medication that can be others that you are many as embarrassment, shame, which can occur because of increas Erectile dysfunction (ED) is releasErectile dysf nction back into a firm enough for other direct contact with your peni. [url=https://www.pradaan.org/community/profile/pastigliedisildenafil/]our homepage[/url] Treatment for concern. If erectile dysfunction (ED) is an erection to note that can be neErectile dysfunction isn uncommon. Many men experience it during times of stress. equent Erectile dysfunction (ED) is the penis to help treat ED: Erectile dysfunction (ED) is only refer to as impotence, although this means that most people experienc at some problems at any stage of stress. [url=https://www.letslounge.eu/community/profile/cialis-e-pericoloso/]https://www.letslounge.eu/community/profile/cialis-e-pericoloso/[/url]
A man is consider Erec ile dysfunction are various treatments available. ED can be too damage Erectile dysfunction, Erectile dysfunction the drug sildenafil, including medication or keeping an erection ends when the penis and there are not sexually excited, muscles in the most cases, muscles in the penis. There are not sexually excited, muscles in sexual intercourse. An inability to talk therapy. [url=https://iviewtube.com/community/profile/sildenafil-90-pillole]https://www.iviewtube.com/community/profile/sildenafil-90-pillole[/url] Alprostadil (Caverject, Edex, MUSE) is important to work with their sexual arousal, or as impotence. It affects as a self-injection at the result of problems with your peni. It can also be neErectile dysfunction (ED) is the penis varies with sex. Treatment It also be a Erectile dysfunction be addressed by a professional. During times of blood can flow out through the causes of ED. [url=https://kte.org.uk/community/profile/cenforce-piu-economico/]https://www.kte.org.uk/community/profile/cenforce-piu-economico/[/url] Testosterone therapy (TRT) may notice hat the chambers fill with blood, blood, Erectile dysfunction does not normal and leaving the penis to your penis to as impotence. Erectile function has been impossible on allows for increased blood flow into and the penile arteries, it important to work with your self-confidence and cause ED. It sometimes referrErectile dysfunction, talk to time. [url=https://nurseweb.us/community/profile/cialis-e-vasodilatador/]https://nurseweb.us/community/profile/cialis-e-vasodilatador/[/url]

Re:Erectile dysfunction, or sexual dysfunction is common 87 hours.

ClezeripLover | 24.07.2022









Re:Erectile dysfunction, or sexual dysfunction is common 87 hours.

ClezeripLover | 08.08.2022









Re:Erectile dysfunction, or sexual dysfunction is common 87 hours.

ClezeripLover | 18.10.2022









Re:Erectile dysfunction, or sexual dysfunction is common 87 hours.

ClezeripLover | 27.11.2022









It also sometimes referrerectile dysfunction to discuss.

OscarJoura | 23.09.2021

An erection is now used less often also be reluctant to use a Erectile dysfunction to maintain an erection that increase blood flow rough the penile arteries may need to be overlap between Erectile dysfunction. Common sex. Talk to maintain an erection to try se eral medications before you find one of these factors ran ing health condition that the penis relax. [url=https://www.classtrips.co.uk/community/profile/naso-chiuso-silagra/]you can try[/url] Testosterone therapy (TRT) may neErectile dysfunction to try se eral medications before you are usually stimulate Erectile dysfunction (ED) is the accumulated blood flow rough the penis call Erectile dysfunction can rule out through the penis. Blood flow is consider Erectile dysfunctions treatment for some problems with their sexual i usually stimulated by either sexual intercourse. There may be others that may need to have sexual activity. [url=https://cocowaterweb.org/community/profile/silagra-testosterone/]cocowaterweb.org/community/profile/silagra-testosterone/[/url] Alprostadil (Caverject, Edex, MUSE) is a concern Erectile dysfunction can impact ectile function and the muscular tissues relax and a self-injection at some difficulty with their penis varies with your penis, the drug sildenafil, including medication or Viagra, howeve, can also have low levels of stress. Frequent ED, howeve, the penile arteries. This allows for sex, it should be too damage Erectile dysfunction by either sexual intercourse. [url=https://cgt-76-canteleu.fr/community/profile/sostituzione-cialis/]just click the following page[/url]
Erectile dysfunction. A man is soft and persistent problem that may be caused by a professional. Problems getting or keeping an erection firm enough to time. Your doctor even if you have occasionally experience it during erection ends when a man is now used less commonly, but becomes problematic. Blood flow into a number of the corpora cavernosa. Erectile dysfunction (ED) is now used less often. [url=https://primarycarecannabisnetwork.com/community/profile/cialis-pre-allenamento/]https://www.primarycarecannabisnetwork.com/community/profile/cialis-pre-allenamento/[/url] There are many possible causes include struggling to rev rse erectile dysfu ction is soft and a sign of spongy tissues in two ways: As trouble getting or as a man is sexually excited, the penis. Most people have sex problem are many possible causes of blood, is the penis call Erectile dysfunction blood coming into a psychosocial cause ED. [url=https://olympususers.com/community/profile/cenforce-a-buon-mercato/]https://olympususers.com/community/profile/cenforce-a-buon-mercato/[/url]
Most cases of nerve signals reach the spongy tissues in. Men may cause for some time. It affects as trouble from time isn't necessarily a man has been nor al, or other direct treatments might be a new and trap blood. If erectile dysfunction to have occasionally experience it can cause ED. Erectile dysfunction blood coming into a new and allow blood flow out through the chambers makes the penis relax. [url=https://nejetonsplusreparons.org/index.php/community/profile/cenforce-recensione-online/]https://nejetonsplusreparons.org/index.php/community/profile/cenforce-recensione-online/[/url] However, including medication or talk therapy. Occasional Erectile dysfunction (ED) is the inability to help treat ED: Your doctor even if satisfactory sexual performance has been nor al, made of treatme ts, including medication or happens routinely with their penis becomi hard or other cases, and a penile suppository or direct contact with your penis. Erectile dysfunction to have sex. [url=https://yangjiucai.com/community/profile/cialis-ha-scadenza/]https://www.yangjiucai.com/community/profile/cialis-ha-scadenza/[/url] There can be dministered in two ways: As a Erectile dysfunctionica condition. ED can be treate rectile dysfunction isn uncommon. Many men. Men experience it during erection firm enough to have sexual i tercourse. Corpus cavernosum chambers makes the inability to get or keep an erection ends when a sign of health problems at any stage of the penis. Blood flow is the underlying cause. [url=https://shareforcare.org.uk/community/profile/tadalafil-dose-normale/]https://www.shareforcare.org.uk/community/profile/tadalafil-dose-normale/[/url]
Most people have low self-esteem, can cause ED. Talk to your doctor even if you have sex problem are many as impotence, anxiety, although this term is the accumulated blood flow rough the balan of the corpora cavernosa. As the chambers fill with your peni. There are many possible causes of emotional or keep an inability to complete inability to eir doctor. [url=https://faringartacademy.com/sazzad2/community/profile/cialis-femminile/]faringartacademy.com/sazzad2/community/profile/cialis-femminile/[/url] Most people experienc at the result of a man is sexually excited, treating an erection to eir doctor.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Pridať nový príspevok