Dobry den slecna Murinova,

19.07.2016 20:53

Posielam Vam fotku z dnesneho rana o 4.40 zpred brany od zberneho dvora, tato situacia je najviac problematicka po vikende, ale v poslednom case su tam kopy kazde rano, posielam len jednu fotku, lebo ked poslem viac fotiek naraz, tak viacerym neprejde cely mail.


Na uvedeny problem poukazujem na kazdom zastupitelstve, starosta s prednostom tvrdili, ze boli kvoli tomu vypilene stromy, aby kamera mala spravny zaber a bolo vsetko vidiet.
Ziadam Vas o vysvetlenie, ako postupuje obec pri tychto osobach ktore tam takto ukladaju odpad, kedze obec disponuje kamerovym zaznamom.
A ake riesenia mate pripravene do dalsieho obdobia, lebo cim dalej toho tam bude viacej.?
Dufam, ze sa Vam podari najst cast a aj mi realne odpovedat.
Chcel by som vidiet realne podklady, ako Ste to uz riesili s dotycnymi osobami do dnesneho dna, tak Vas prosim o zaslanie pisomnosti aj ostatnym poslancom ako obce postupuje a riesi vsetkych hriesnikov.
S uctou a pozdravom Poliak Marek

 

Odpoveď slečny Murínovej

Dobrý deň pán Poliak,

ďakujem veľmi pekne za ohlásenie skládky pred zberným dvorom, viem o nej a bola som tam, už je odstránená. Táto situácia je problematická už dlhú dobu a mrzí ma, že sa to stále opakuje. Plne s Vami súhlasím že je treba pokuty za zlé umiestnenie odpadu udeľovať a hlavne musíme využívať kamerový systém, ktorý tam je. Záznam z víkendu som nevidela, takže neviem kto je vinníkom, momentálne ho neviem ani pozrieť, nemám k tomu prístup. Na tieto účely som do VZN dala aj prílohu s výškou pokút tak dúfam, že budú udeľované avšak dávať pokuty nemôžem, nemám na to právomoc. Na základe podkladov udeľuje pokuty pani Dianišková. Som si vedomá toho, že ak sa nič nezmení bude to takto pokračovať aj naďalej. Mám prístup k fotopascám, avšak doteraz nič použiteľné nezachytili a na niektoré kritické miesta (nie je tam nič vysoké, strom, stĺp, kde by sa dala pasca pripevniť alebo je tam priveľký pohyb ľudí) sa použiť nedajú, keďže majú určitú kapacitu.

Opatrenia ktoré navrhujem a dúfam že budú predchádzať takýmto situáciám:

-          Pokračovať v informačnej kampani o nakladaní s odpadmi, zvýšiť ju pričom v budúcnosti využiť aj Envipak (doteraz: Valaštiansky hlásnik, úradné tabule, Deň Zeme, Dni obce)

-          Pokuty: ak sa to môže a súhlasilo by sa zo  zverejním vinníka a pôvodcu čiernej skládky (ak sa dá spraviť fotka z videozáznamu)

-          v prílohe je návrh vybavenia zberného dvoru a ponuky na váhu

 

Moje predstavy o fungovaní zberného dvora- zmena pracovnej doby, aby tam niekto bol aj v sobotu a počas týždňa niektoré dni v poobednajších hodinách, premiestniť ho na plochu kde v súčasnosti parkujú kamióny, nakoľko je väčšia a zmestilo by sa tam viac kontajnerov, dodržiavať prevádzkový poriadok .

V prípade akýkoľvek ďalších otázok rada odpoviem aj osobne.

Prajem pekný deň

Ing. Miriama Murínová

Obecný úrad Valaská

odborný referent

Odpoveď M. Poliaka:

Dobry den slecna Murinova, 
uprimne dakujem za Vasu obsirnu odpoved. Ste jedna z mala, ktora mi vie odpovedat a zaroven ma Vasa  odpoved utvrdila, ze organizacia prace na nasom Obecnom urade nema hlavu ani patu. Je pre mna nepochopitelne ked stale opakuje starosta a prednosta, ze ste specialista referat na odpady a nemate vo svojej kompetencii vsetky ulohy, ktore suvisia s nakladanim s odpadmi. Ja som sa uz vcera  cudoval, ked ste isla na zberny dvor, ze vsetko potrebne a dolezite ste si mala predovsetkym pozriet a overit na zazname z kamery kvoli ktoremu boli vypilene 4 stromy. Myslim si, ze len verejne poukazovanie na konkretne osoby cez webove sidlo, obecny rozhlas a v buducnosti cez info kanal obce a zaroven udelenie pokut moze priniest uspech a vysledok aby sa to neopakovalo. Chvalim Vasu snahu o rozsirenie otvaracich hodin aby mohli obcania vyuzivat zberny dvor v poobednajsich  hod a takisto v sobotu. Je pre mna dalsim neprijemnym prekvapenim, ze 22.6 bolo schvalene navysenie financnych prostriedkov na vahu pre zberny dvor a je evidentne, ze do dnesneho dna zo strany starostu alebo prednostu neboli urobene dalsie kroky aby tato vaha bola co v najkratsom case uvedena do prevadzky. Ja som ocakaval, ze s platnostu noveho VZN-ka a zaroven s platnostou noveho zakona o odpadoch budeme okamzite vyuzivat aj uvedenu vahu a vazit hlavne aj vsetky auta, ktore zberaju odpad po obci a odvazaju na skladku. Neda mi v tejto suvislosti poznamenat, ze z podkladov, ktore sme dostali od posledneho zastupitelstva a podla toho co odznelo na financnej komisii a bolo tam predlozene je evidentne, ze vedenie nasej obci za mesiac neurobilo nic. Asi to bude tym, ze pan starosta zhana nejake sukromne financie z ktorych dokaze uspokojit p. Boselu aby dodrzal uzasnu zmluvu na rekonstrukciu ZUS-ky spajam to preto lebo na to na co nemame financne prostriedky kompletne rozbijeme a na to co realne mame schvalene za jeden kalendarny mesiac sa nepodari  ani zrealizovat -  objednavka na uvedenu vahu. 
Tymto pozdravujem aj vsetkych poslancov a doslova ich prosim aby si dokazali uvedomit, ze ako si nase vedenie obce robi dobry den.
S uctou a bez falose Poliak Marek

 

Diskusná téma: Dobry den slecna Murinova,

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok