Ďalšia poslankyňa sa vzdala mandátu

20.06.2017 22:56

13. júna sa vzdala poslanectva PhDr. Zuzana Kúdelková. Jednoznačný dôvod odstúpenia neuviedla, ale rozhodla sa tak po dlhom uvažovaní, prehodnotení skutočností a okolností, ktoré zistila.

Postupne aj poslanci menej vedomí si svojho poslanectva prichádzajú na to, do čoho sa "namočili". V stredu odmietli zahlasovať za program rokovania. 

Osobne neviem, ako táto malá vzbura voči starostovi pomôže vyriešiť patovú situáciu, v ktorej Valaská je. Občania, ktorí nemajú čas sa zaoberať dianím v obci, tomu nemajú šancu porozumieť.

Čo vieme, je to, že Valbyt, ktorý spravuje naše byty, nemá konateľa a že si minulý rok "vypožičal" dosť vysoké čiastky z jednotlivých účtov bytových domov (napríklad na "Perle" 5000 €). Hovorí sa, že Valbyt bez konateľa do konca júna zanikne. Otázka je, kto potom vráti "vypožičané" čiastky späť na účty fondov opráv? Zaručí sa obec? Koľko tu budeme mať súdnych sporov? Náš starosta sa ale rád súdi. Keď už nemá s kým, tak aj s obecným úradom. Trápne, že nedokáže zaplatiť ani smiešnu pokutu za nesplnenie si povinnosti podať kompletné majetkové priznanie. A čuduj sa svete vysúdi sa z toho, lebo poslancom nebola včas daná možnosť vyjadriť sa k tomu.

 

Našťastie kandidátov na poslancov bolo prihlásených do volieb dosť a hádam sa do konca volebného obdobia neminú. Po Zuzane Kúdelkovej je v poradí ako ďalší Aurel Starke - kamarát starostu. Ten bude určite hlasovať tak, ako bude starosta potrebovať.

 

(jp, 20.6.2017)

Súvisiace články: 

Vysvetlenie prečo som sa vzdala mandátu, nakoľko počúvam zaujímavé info

Diskusná téma: Ďalšia poslankyňa sa vzdala mandátu

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok