Čo sa vo Valaskej považuje za odhrnutú a posypanú cestu

22.02.2015 09:56

   
Po dvoch pádoch na neposypanej ceste 4. februára 2015 som bola už dosť vytočená na to, aby som sa išla sťažovať na úrad, že ešte ani poobede nie sú posypané cesty a odhrnuté chodníky. Slečnu Vlčekovú, ktorá má na starosti služby obyvateľom, som tam nenašla, nasmerovali ma teda na prednostu Minárika. No a čuduj sa svete, obecný úrad za odpratávanie snehu z ciest a chodníkov zodpovedný nie je. Zodpovedný je Valbyt. No ale ani na Valbyte nie je poškvrna, svedomito si plní túto úlohu, veď je odhrnuté aj posypané.

Pýtam sa: - Kde, poďte mi ukázať, veď ani pred obecným úradom nie je odprataný sneh a posypané.-

Odpoveď bola, že sú prvoradejšie miesta: ako zastávky, obchody, Piesok, Stará Valaská, kade chodia ľudia. 

A popred obecný úrad nechodia ľudia? 

Odpoveď: Odhrnúť sa pred úradom nedalo, lebo tomu bránili zaparkované autá. 

No ale parkuje sa aj inde, čo je to za výhovorku? Veď malé UNC sa tam dokáže otočiť. Ten sneh sa mal odhrnúť už v piatok a sobotu. 

Pani sekretárka Murínová obhajovala prácu Valbytu, ako z piatku na sobotu odhŕňali celú noc. Akoby sa aj nezastávala, keď na traktore s radlicou vyslovene lietal jej muž. Aspoň viem, komu mám "poďakovať", že mi na miesto odpratané od snehu znovu z cesty vyhrnul sneh. No keď bol odmäk, tak už snehovú kašu nestiahli a tá zamrzla.

Odpratávanie snehu Valbyt zabezpečuje len dvoma strojmi: traktorom a UNC.

Pán prednosta mi poradil, že mám opatrnejšie chodiť. Komusi zavolal a dozvedel sa, že práve posýpajú Partizánsku ulicu. No "najvyšší čas" o tretej poobede, posypať hlavnú cestu!!!

Len čo som sa dostala z úradu, dopočula som sa, ako bol v pondelok "výborne" odprataný sneh na schodoch pri železničnej stanici a že nie som sama, ktorá sa vysypala na ceste.

Otázka je tiež, koľko vlastne VPP pracuje pre obec, lebo hovorí sa o čísle väčšom ako 100 ľudí. No pre obec toľkých pracovať nevidíte. Koľkým rozdali lopaty 30. januára, 2. februára a 4. februára?

Pridávam fotky niektorých neposypaných ciest, ktoré na úrade pokladajú za posypané cesty. Boli urobené o hodinu skôr ako je čas zobrazený na fotke, ale ani o hodinu sa nič nezmenilo k lepšiemu. UNC oddychovalo pred úradom a keď padla 17. hodina, odišlo preč.

Jana Petrásková

 

Súvisiaci článok: Valaskú 30. januára zasypalo snehom

Diskusná téma: Čo sa vo Valaskej považuje za odhrnutú a posypanú cestu?

Úprimne ďakujem

Petrásková | 05.02.2015

za odhrnutie cesty na Nám. 1 mája 460 sever a za posypanie ciest. Dúfam, že aj správca obecných ciest chápe, že je to jeho povinnosťou a nie blahosklonnosťou a nabudúce dá odhrnúť a posypať cesty bez okolkov.

odhrnuté cesty

Poliak Marek | 05.02.2015

Určite si treba uvedomiť, že odhŕňanie ciest nie je pre Valaskú problém alebo ak je tak len veľmi malý, z pohľadu odhŕňania ciest sme na tom veľmi dobre oproti celému Slovensku,určite sa nedá urobiť všetko naraz, všetko odhrnúť a posypať, Valaská má úplne né a oveľa väčšie problémy či si to chce alebo nechce niekto uvedomiť, absolútny problém je v systéme ako naša obec funguje a nefunguje zo všetkými prepojeniami jednotlivých ľudí a organizáciíí v obci a to je aj veľkým obrazom toľko spomínaného prednostu obce

prednosta

Marek Poliak | 05.02.2015

Prednosta jednoznačne nehovoril pravdu, lenže pri jeho pracovnom nič nerobení niekoľko rokov o tom asi ani nemôže vedieť, lebo pri pozeraní fotiek z dovolenky na to ani nemôže prísť. 
A toto nesúvisí len s odpratávaním snehu, je to len pracovné nasadenie pána prednostu niekoľko rokov. štandartne beží vo Valaskej to, že vždy sa vyhovorme na niekoho. Pán prednosta na Vaše zdravie, keď budete čítať všetky tieto predchádzajúce riadky a upíjať z Vášho pohárika.

cesty

tu žijúci | 05.02.2015

Od kedy je pracovnik UNC vozidla je zamestnanec Valbytu? tak akoze ma odpratavanie snehu na starosti Valbyt? A samozrejme pán prednosta zas nic nevie a s nicim nic nema. Sveta žiť! Mal by sa premenovat na pán slepe črevo, to je tiež zbytočne a otravne. Cesty su v hroznom stave. A to nevravím o ceste cez Chvatimech, viem ze to je Hroncianska cesta ale denne tade chodia aj Valastania tak by sa mala obec aspon ist pozriet v akom to je stave. No a most a cesta k mostu pri stanici je cista katastrofa. 

Re:cesty

Petrásková | 05.02.2015

Pracovník UNC je koho zamestnancom? 
Ani dnes ráno pred úradom ešte nie je posypané, načo, však sem chodia len dôchodcovia po obedy do Perly, rodičia so škôlkármi do škôlky, a tí čo sedia na úrade majú nohy dobré, a keď si ich aj dolámu nebudú nikomu chýbať, veď či sú na úrade alebo nie sú, robotu za nimi nevidno. Prečo mám takú drzosť to tvrdiť? Pretože minule som od pána starostu na svoju žiadosť sprístupniť informácie dostala skoro na všetko odpoveď nemáme. Obec nemá vypracovaný komunitný plán, investičný plán detto, protipovodňový plán, tiež ani zmluvy s organizáciami, ktorým poskytuje príspevky, ani zmluvy s odvozcami odpadu, ani zmluvu s tlačiarňou Valaštianskeho hlásnika, nehovoriac že nemá vypracovaný programový rozpočet,...

Re:Re:cesty

Tu žijúci | 05.02.2015

Vodič UNC je zamestnanec obce a nie Valbytu

 
 

občania VPP v akcii pri odpratávaní snehu

tiež Valašťan | 04.02.2015

Ak naozaj toľko ľudí pracuje vo VPP, tak to by sa už nemala ani snehová vločka doknúť zeme; Toľko ľudí možno berie plat, ale v skutočnosti na odpratávaní snehu nepracuje dohromady ani 10 ľudí. Poniektorí sa len vozia, ale nerobia nič. Napríklad jedno ráno multikára viezla viacej obslužného personálu ako lopát piesku. Traja sedeli vo vnútri, traja na korbe a tí boli takí zamrznutí, že sa nemohli ani hýbať (ešte nemali v sebe nemrznúcu kvapalinu). Cestou od námestia po most jeden z nich hodil dve lopaty piesku a to bolo všetko.

 

Diskusná téma: Čo sa vo Valaskej považuje za odhrnutú a posypanú cestu

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok