Čo nám vyplávalo a ešte vypláva

11.01.2016 19:16

Dobrý deň všetkým obecne činným aj nečinným,

 
Máme nového kompostéra, od nového roku asi kompostuje sneh, ktorí zberajú pracovníci VPP do igelitových vriec, je ním predsa p. Švantner, bývalý poslanec a pánom starostom opisovaný ako odborný pracovník elektrikár, pre ktorého malo byť vytvorené nové pracovné miesto na prevádzkarňach, lebo majú veľa roboty a pán Šebo to nestíha v závale svojích fušiek a pán starosta toto miesto obhajoval slovom LEBO. Nuž toto miesto sa nevytvorilo, ale že VRAJ boli potrebné dve nové miesta na miesto projektov z úradu práce, ktoré obec niekoľko rokov výrazne dotovala, nuž ktovie prečo ich dotovala.
Tak starosta obce prijal ako pomocného pracovníka na multikáru, ako bolo vidieť na fotkách hlavného posýpača na novej multikáre, p. Tomku za minimálnu mzdu alebo presne najnižšia tarifná trieda a zrazu ten odborný elektrikár tak veľmi potrebný na prevádzkarne p. Švantner sa zrazu stal vychýrený kompostér.
Asi to bude tak podobne ako odôvodnili miesto slečny Murínovej, aby ju prijali na miesto referentky pre odpady LEBO má pečiatku. Tak asi aj pán Švantner už asi má odbornú pečiatku na kompostéra a bude úzko spolupracvovať so slečnou Murínovou a jeho príjem bude minímálna mzda alebo presne najnižšia tarifná trieda 435,- Eur v hrubom.
Ja mu silno držím palce, aby sa mu darilo v svojej novej práci a všetci naši občania využívali toto kompostovisko okamžite v plnom rozsahu a aj týmto udržiavali poriadok pri svojich obydliach.
 
TOTO JE ZNOVA VEĽMI ZAUJÍMAVÝ POČIN PÁNA STAROSTU OBCE S TÝMTO PRACOVNÝM MIESTOM NA KOMPOSTOVISKU.
 
Potom dnes sa nám záhadne zjavili nejaké nové zmluvy uzatvorené v roku 2015, veľmi zaujímavé sú čísla 92 a 93/2015 (Pozn: staronová multikára M26 4x4 a zametacie zariadenie k nej) zmluvy uzavreté 12.10.2015 ale evidentne nezaevidované v oktobri, kedže majú poradové čísla až za zmluvami uzavretými v decembri a majú veľmi zaujímavé podmienky. Tieto zmluvy odporúčam prečítať si. K týmto zmluvám do dnešného dňa neboli zverejnéne objednávky a ani faktúry, ale obec už uhradila zálohy (Pozn.: spolu 6000,- Eur bez dokladu). V týchto zmluvách boli porušené podmienky už v hlavných bodoch dodania, čiže mali byť vypovedané a zrušené, takže pevne verím, že aj uhradená záloha bez dokladu už bola určite obci vrátená.
 
 
No a potom tu máme podpísanú komisionársku zmluvu medzi obcou a Valbytom podpísaná 17.12.2015, ktorá nebola schválená obecným zastupiteľstvom a posielam velmi zaujímavý názov tej zmluvy,  kde sa píše, že suvisí so správou bytového hospodárstva, energetických zariadení a ďalších činnosti na uzemí obce Valaská. V zmluve sa píše o spravovaní obecného majetku a podľa platných zásad hospodárenia s obecným majetkom takúto zmluvu môže schváliť len obecné zastupiteľstvo, NUŽ a toto sa znova neudialo.
 
Potom tu máme ďalšiu zaujímavú zmluvu so ŽP šport dnes zverejnenú ale podpísanú už 01.12.2015 a dňa 09.12.2015 starosta obce tvrdil, že takáto zmluva nie je podpísaná a nebola predložená na schválenie ani dňa 16.12. na verejnom zastupiteľstve o prenájme 13991 m2 + 2641 m2 ostatných plôch a 365 + 255 + 105 zastavaných plôch, ktorú podpísal bez odsúhlasenia obecného zastupiteľstva starosta obce na 2 roky za 1 Eur.
K tomu dám do pozornosti prenájom pozemku v rozlohe 35 m2 pod zmrzlinový stánok o ktorom sa zaoberalo obecné zastupiteľstvo skoro celý rok, je k tomu aj petícia občanov a obecné zastupiteľstvo schvaľovalo uznesením prenájom pozemku o rozlohe 35 m2 a pozemok, ktorý má viac ako 16000 m2 prenajal starosta obce sám bez schválenia obecným zastupiteľstvom.
 
 
S úctou a bez faloše Poliak Marek
 
(e-mail Mareka Poliaka z 11.1.2016) 

Diskusná téma: Čo nám vyplávalo a ešte vypláva

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok