Čím sa na zastupiteľstve nezaoberali a mali sa

01.10.2014 17:55

 

30.9.2014 sa zišlo v zasadačke OcU zastupiteľstvo na svojom 4. tohtoročnom verejnom rokovaní.

    Zastupiteľstvo sa zase nezaoberalo tým, čím sa malo a to preto, že obecný úrad odignoroval poslancami prijaté uznesenia z predchádzajúcich zastupiteľstiev. Čo sa dalo aj čakať, veď kto by sa z nich priznal k zodpovednosti za pochybenia, na ktoré poukázal hlavný kontrolór. Treba už len naťahovať čas do volieb a potom to už nebude nikoho zaujímať.

    P. Minárik však nebol schopný predložiť ani len návrh na VZN o vyhradení miesta a plochy na vylepovanie plagátov v čase predvolebnej kampane. Nemal mu to kto vypracovať?  Takže sa de facto môže lepiť všade. Alebo si p. prednosta vyžiada od vlády posunutie termínu volieb, aby mal viac času?

    Do 30.9.2014 mala byť predložená aj štúdia parkovania v obci. Bolo to uznesenie 256/2014 prijaté ešte v marci 2014. Obecný úrad sa na to samozrejme vybodol. A ak sme čakali na nejaké dopravné značenie v obci, prechody pre chodcov a pod., to takisto nebude. Obec šetrí. Škoda len, že na vlastných občanoch a na ich škodu. Pretože, ak vlastným občanom predáva pozemky pod garážami za 7 Eur, prečo predáva obci Podbrezová „prebytočný majetok“ len za 4,6 Eur za m2? Pri 286,4 m2 to robí rozdiel 687,8 Eur. Celkom zanedbateľná suma pre bohatú obec, ale je to nefér voči občanom!!!

Ďalšia vec, ktorá sa neprerokovala, bola správa o hospodárení Valbytu, ktorú žiadal zaradiť na najbližšie zastupiteľstvo Bánik.

    Toto všetko starostu nezaujíma, ale zaujíma ho preplatenie 10 dní dovolenky za rok 2014. Ak si myslíte, že to preto, lebo sa chystá odstúpiť z funkcie, tak sa mýlite. Ostávajú mu posledné dva mesiace, mal by čas dovolenku vybrať si, ale čas chce využiť určite zmysluplnejšie.

    Podrobnejší záznam z rokovania OcZ zverejníme neskôr.

Diskusná téma: Čím sa na zastupiteľstve nezaoberali a mali sa

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok