Aj vy máte svoj podiel viny, Valaská je Kocúrkovo Slovenska

22.02.2015 10:13

Obec Valaská je Kocúrkovo Slovenska

bov | 14.12.2014

Po medializácii problému s odsúdeným novozvoleným starostom v celoštátnych médiách sa smeje z Valaskej celé Slovensko. Ivan Mižigár zo Žehry a Juraj Uhrín z Valaskej sú hviezdami.
Valaská – bývalá stredisková obec, kde vedel skoro každý druhý merať na stotiny milimetra, lebo robil v Strojárňach Piesok, majstri pri martinkách v Podbrezovej boli valašťania a konštrukcia v Mostárni Brezno bola obsadená naplno schopnými priemyslovákmi z Valaskej.
K napísaniu príspevku ma viedli aj víkendové vystúpenia premiéra Fica kde vyhlásil:
"Chceme vyčistiť všetko, čo sa dá. Nikto mi nestojí za to, aby mi poškodzoval meno alebo meno strany Smer," zdôraznil.
No a ja sa pýtam, nebol pán starosta Uhrín nominantom strany Smer, keď spáchal úmyselný trestný čin? Čo na to povedia funkcionári SMERu na miestnej, krajskej a celoštátnej úrovni, menovite pán Fico? Nemôžu sa pána Uhrína len tak zbaviť /že je nezávislý/, lebo bol ich človek.
Ďalej by som sa spýtal aj Okresného súdu v Brezne, čo ho viedlo k načasovaniu zverejnenia rozsudku na termín komunálnych volieb. Podľa medializovaných informácii bol trestný čin dokázaný a uzavretý už v júli 2014. Komu to prospelo, že pán Uhrín „doslúžil“ do konca volebného obdobia? Vie to zodpovedať predseda okresného súdu?
Predposlednú otázku by som smeroval valašťanom. Pán Uhrín povedal v RTVS, že vás „oboznámil“ vo volebnej kampani, čo vykonal. Aj to že zaplatil trest 800€, ochudobnil rodinu a je „čistý“ ako ľalia /pozoruhodné právne povedomie/ a ide sa ďalej. Je to diskutabilné, ale napriek tomu dostal 494 hlasov. Takže valašťania: hasiči, dychovkári, spevokol, učitelia, pracovníci obecného úradu, novozvolení poslanci a ostatní občania novej, starej Valaskej, piesočania – myslíte si, že tento poznačený starosta vydrží štyri roky? Myslíte si, že Železiarne Podbrezová svoje podielové dane pre Valaskú nechajú rozdeľovať takému starostovi? Čudoval by som sa pánu Sotákovi, ak by to tak nechal.
No a poslednú otázku by som si nechal pre pána Uhrína. V živote sa stane, že možno z nevedomosti, či neznalosti zákona človek urobí chyby. Pochopím to. Treba si však uvedomiť, že aj informátor v Tescu musí byť človek bezúhonný a spoľahlivý podľa zákona a vy chcete viesť obec s 3900 obyvateľmi s pošramoteným trestným registrom. Možno vás motivoval ku znovukandidatúre plat starostu, ktorý v železiarňach zarobia štvorzmenári za pol roka a pohodlný život na obecnom úrade. Jedno však viem isto – nevydržíte tento stav celé volebné obdobie. Jediným riešením je vzdanie sa funkcie starostu. Predídete tak zdĺhavým referendám a budete si spokojne žiť s vínkom v starej Valaskej. Inak vás budú brať na zodpovednosť ľudia na miestnej úrovni, krajskej aj celoštátnej, lebo im vadíte svojou povesťou a „vykonanou“ prácou. 
Valaská si vypýta a zaslúži iného starostu.

tomas -otázka

nasavalaska | 26.11.2014

"Aký význam má, že obec má dva weby, a obidva sú naprt, keď môže byt jeden dobrý?"
Keďže sa správa na váš e-mail vrátila, tu je odpoveď:
tento web vznikol v decembri 2013 a to preto ze obecny urad zatajoval spravu Najvyssieho kontrolneho uradu a ine dokumenty, v zapisniciach neboli pripomienky obcanov a pod. Na nasavalaska.webnode.sk sa mozu obcania vyjadrit aj k dianiu vo Valaskej, co sa na oficialnej stranke neda.
Nemozeme ale uplne suplovat pracu obecneho uradu, nie sme jeho zamestnancami.
Stranku mozeme v ramci svojich moznosti a opravneni vylepsit, ak napisete konkretne, co vam tu chyba.

List poslancom

Jozef Pacera | 22.11.2014

List poslancom.
Demokracia a sloboda.
Demokracia a sloboda je dobrá vec, nie ako časť ľudí hovorí : ,,Bolo nám treba demokracie!“ Demokracie a slobody budeme mať len toľko, koľko si ustrážime, lebo ono je to podľa mňa takto : Krkavec je milý a užitočný vták, ale keď si gazda nedá pozor na čerstvo narodené jahniatka , alebo teliatka, tieto milé vtáky im vyďobú oči a mláďatá uhynú. Aby sa tak nestalo, ste tu Vy, vážený novozvolení poslanci, aby ste dali pozor na náš spoločný majetok, pretože niektorí ľudia sú v podstate tiež užitoční a milí, ale vo svojej povahe majú niečo spoločné s týmto vtákom a niekedy aj s inými členmi vtáčej ríše, napríklad strakami, alebo supmi. 
Preto Vám prajem, aby sa Vám podarilo urobiť veľa dobrého pre našu krásnu obec Valaská. 
Jozef Pacera SHR, gazda, farmár a pre jednoduchších kulak. 

Aj vy máte svoj podiel viny

Fero | 21.11.2014

Páni Holko a Poliak, keby ste neboli premrhali svoju silu a čas na minimálne zavádzajúce informácie, ktoré "rozbili" Valaskú, ale by ste sa seriózne zaujímali o fungovanie samosprávy, mohli ste získavať seriózne informácie, podložené zákonmi tieto mohli pomôcť pri konečnom rozhodovaní Valašťanov. Aj Vy ste prispeli svojím dielom k tomu, že vo Valaskej bude stáť na čele muž, ktorý bol odsúdený za úmyselný trestný čin, okrem iného aj za zneužitie právomoci verejného činiteľa. Pozrite si rozsudok na stránkach ministerstva spravodlivosti. Viete to, ale píšete v hádankách, dvojzmysloch, ktoré si môže každý vysvetliť po svojom.

Re:Aj vy máte svoj podiel viny

Ing.Holko | 24.11.2014

Nuž máte pravdu,vinníka treba nájsť,a Vám sa to podarilo pomerne rýchlo /po 4 rokoch/.Uvažujete celkom zaujímavo ,tak po "marťansky",
a ja si len želám aby ste sa aj Vy začali seriozne zaujimat o fungovanie samospravy,lebo doposiaľ som v prezenčných listinách
z OcZ žiadneho FERA nenašiel.
Ale držím palce.

Oznam miestneho rozhlasu z 20.11.2014

nasavalaska | 20.11.2014

Obec Valaská oznamuje, že starostovi obce Ing. Jurajovi Uhrinovi dňa 12.novembra 2014 zanikol mandát starostu. Do zloženia sľubu nového starostu bude zastupujúcim starostom obce súčasný zástupca starostu Ing. Peter Bánik.

 
 

Re:Oznam miestneho rozhlasu z 20.11.2014

potichúčky | 20.11.2014

Dnes to v rozhlase vyznel ako najmenej dôležitý oznam. Odznel ako posledný po ozname o klube dôchodcov, brigáde hasičov, evanjelických SB. Vraj už mal byť vyhlasený o deň skôr. Načo však robiť rozruch. Načo oznamovať čo je za skončením mandátu starostu. Veď sa v podstate nič nemení. O mesiac bude zase všetko v starých koľajách a zatiaľ starosta prečká v pozícii referenta na úrade?

Záznamy: 1 - 7 zo 7

prenesená diskusia

Diskusná téma: Aj vy máte svoj podiel viny, Valaská je Kocúrkovo Slovenska

Slovenské Kocúrkovo?

Ivan Gergič | 09.04.2015

Nuž, nedá mi nezareagovať. Skutočne je to až také zlé? Po 39 ročnom
pobyte v hlavnom meste, /s jednou 5 ročnou prestávkou/ som na obecnom zastupiteľstve v Bratislave vnímal prácu obecného zastupiteľstva v prospech občana úplne inak ako je tomu tu v "KOCÚRKOVE". Tam sa mi javili zamestnanci OcÚ na čele so starostom v inom svetle. Tam boli všetci zamestnanci veľmi pozitívne naklonení v prospech občana. Vedúci odborov - referátov, mali na občana stále čas a trpezlivosť, vypočuť jeho problémy a požiadavky. Tam sa mi nestalo, že v pracovnej dobe som nenašiel niekoho v kancelárii, alebo, pri vstupe do úradnej miestnosti v snahe vybaviť potrebnú úradnú záležitosť, by ma niekto bol taktne
"vyrazil" za dvere, lebo práve pani referentka so svojimi kolegyňami "papala" zákusok a pila kávu. Nikdy som nezažil, že by úradná osoba pri osobnom jednaní a v pracovnom čase páchla v dychu alkoholom. Nikdy sa mi nestalo, že by som bol pre zamestnancov OcÚ, len nutná otrava, kedy by sa ma boli opýtali až po nejakom čase po vstupe do miestnosti "a čo kcete"? /Vyjmuc s tohoto správania na našom OcÚ TU, pani matrikárku, ktorá má pre každého vľúdne a milé slovo/ . Takto by som si predstavoval , aby sa správal každý jeden zamestnanec OcÚ TU.
Navrhujem ku zlepšeniu stavu občan vs. OcÚ dni otvorených dverí, kedy by starosta prijímal občanov tak, že by ku každému problému privolal aj príslušného referenta, ktorý by svoj problém pred starostom a príslušným referentom predniesol, referent by si ho poznačil a pokúsil sa v stanovenej úradnej lehote vyriešiť a o výsledku by informoval starostu a samozrejme listom aj občana.
Môj názor je, "KTO CHCE, HĽADÁ SPôSOB, KTO NECHCE, HĽADÁ VÝHOVORKU". NERIEŠITEĽNÝ PROBLÉM NEEXISTUJE!
Nerád by som počul, alebo zažil niečo podobné z úst zamestnanca OcÚ, že "NEDÁ SA". Všetko sa dá, len treba najsť spôsob ako.
Toto však predpokladá perfektnú znalosť legislatívy. Nikto učený z neba nespadol. Čiže, nestačí byť len na nejakom pracovnom mieste
a čo je "NAJPODSTATNEJšIE" MAŤ OBLEČENÉ TO "NAJSPRÁVNEJŠIE" POLITICKÉ TRIČKO a tým pádom jeho kompetencie a "genialita" sú na 100% výške - úrovni. Toto všetko je vizitka starostu obce, koho si na tieto zodpovedné miesta dosadí a s kým mieni celé volebné obdobie aj spolupracovať pre blaho
občana.
Slovensko si pamätá všeličo. Aj keď sme žili pod maďarskou, nemeckou, českou "čižmou". Ľud bol nespokojný , sťažoval sa. Odpoveď bola, "NO CO? BLBEJ ALE NÁŠ". Dejiny sa opakujú a ryba smrdí od hlavy. VYLIEČIME SPOLOČNE TOTO "KOCÚRKOVO"?

POSLANCI NEVEDELI O ĆOM JE OcZ - TOTÁLNE FIASKO.

Rokovanie OcZ 25.1.2015 to spečatilo. | 26.02.2015

Za 77 rokov som nevidel takéto zastupiteĺstvo odzneli slová občana, ktorý bol na rokovaní OcZ. Poslanci absolútne nevedeli o čom rokujú ,predsedníčka návrhovej komisie nevedela čo a ako má čítať ,riešila škôlku čomu absolútne nerozumela.Tento pedagogicko - zdravotnícko - podnikateĺský ansánbel nemá ani páru o čom je práca poslanca a za 4 mesiace neboli schopní nič riešiť ,dokonca ešte aj školenie absolvovali, ktoré im asi nič nedalo alebo tam prespali .Vysoko skákali pred voľbamy a tak nízko dopadli, prvé obecné zastupitelstvo dopadlo pod úroveń. Tak VALAŚTANIA radujme sa veselme sa na tom našom chotáry !

Re:POSLANCI NEVEDELI O ĆOM JE OcZ - TOTÁLNE FIASKO.

Oprava 25.februára 2015 o 16 hod.prvé zastupiteĺstvo | 26.02.2015

nového poslaneckého zboru. Dovetok z Valaštianskych správ, nechýbal ani pán Ing. Bánik, ktorý sa nevie zmieriť s prehrou.

Re:POSLANCI NEVEDELI O ĆOM JE OcZ - TOTÁLNE FIASKO.

Jozo | 06.03.2015

kto robí robí aj chyby. Ja si myslim, ze poslanci vedeli o com hlasuju ved preto si dali aj prestavku - aby sa dohodli medzi sebou čo a ako.... takze ja si myslim ze konecne sa v obci nieco robi.

Pridať nový príspevok