20.9.2017 sa starosta chcel dať opäť zvoliť za konateľa Valbytu

24.09.2017 22:31

Poslanecký sľub zložili: Zdenko Oravec, (SNS 80 hlasov, obvod č.2); Miroslav Filipko, Ing., (Sieť 41 hlasov, obvod č.3)

Starosta sa chcel dať opäť zvoliť za konateľa Valbytu. No proste Spasiteľ.

Potom, čo mu Marek Poliak vyčítal, že ho nikdy nezaujímala strata Valbytu, hoci ako valné zhromaždenie každý rok podpisoval výročnú správu a o všetkom vedel, sa starosta zahral na urazeného do krvi a vyhováral sa, že on nie je ekonóm.

Moja poznámka k tomu:  Potom načo sa takýto človek, ktorý nie je schopný pochopiť výročnú správu (keďže nie je ekonóm) a doteraz nepochopil svoju zodpovednosť ako štatutár valného zhromaždenia za činnosť sro, ktorá bola vytvorená obcou, načo sa pchá za konateľa Valbytu?

 

Tiež si neviem predstaviť, ako by bolo možné za konateľa správcovskej spoločnosti zapísať práve nášho starostu, ktorý bol súdený za machinácie a zneužívanie moci verejného činiteľa. Chcela by som vidieť tých poslancov, ktorí za neho hlasovali, či by mu boli ochotní zveriť do správy svoje dlhoročné úspory? Pretože úspory našich Fondov opráv by boli pod jeho rukou. Dosť na tom, že za posledné 3 roky nám markantne z financií na fondoch opráv ubudlo, pretože Valbyt si z našich Fondov opráv urobil nezúročnú pôžičkáreň. Z 10 bytových domov si vytiahol 38 400 €, bez súhlasu vlastníkov. A je tu ešte ďalších 10 domov, v ktorých mohlo takisto dôjsť k odčerpaniu financií z fondov opráv bez vedomia vlastníkov.

 

Keby sa náš pán starosta naozaj zaujímal aj o niečo viac ako o „vytunelovanie“ Valbytu, tak by s prehľadom vedel odpovedať aj na moju otázku.

Otázka znela: dokedy sú podpísané zmluvy na dodávky plynu, elektriny a teda aj vody? Blíži sa zima, či nezostaneme bez kúrenia.

To že tu môžu byť ohrozené životy ľudí, to mu ešte na rozum neprišlo, inak by to už dávno využil vo svoj prospech v nátlaku na poslancov, aby ho volili.

 

Starosta prehlásil ako najvyšší znalec zákona, že poslanci nie sú trestnoprávne zodpovední za to, ako hlasujú, (Moja poznámka: hlavne nech hlasujú za neho ako konateľa Valbytu), on si všetko maslo berie na seba.

Ak je to takto, tak prečo do obecného zastupiteľstva neposadíme 5 ročné deti?

 

Koniec koncov hlavní manipulátori sa na zastupiteľstve prerátali a tak starosta nebol schválený za konateľa Valbytu.

 

Úžasný bol výkon pani hlavnej kontrolórky pri prednese výsledkov kontroly v spoločnosti Valbyt. 5 minút sa oháňala zákonmi, čo mohla a nemohla kontrolovať vo Valbyte, kto čo môže kontrolovať, čím sa riadi obchodná činnosť,.. no k podstate kontroly sa vôbec nedostala. NKÚ by z nej mala radosť, lebo práve takto má vyzerať správa. Nevadí, že sa z nej občania nič nedozvedia.

Alarmujúce čísla nakoniec prečítal poslanec Bánik. Pre mňa je nepochopiteľné, že pri takých stratách aké dosahovala táto spoločnosť každoročne, sa tu Valbyt a starosta tvári, že Valbyt nemá záväzky voči nikomu. Tie tisíce niekde chýbajú a tisíce chýbajú aj na našich fondoch opráv.

 

Na otázku pána Holka, čo je s kontrolou uznesenia 435, ktorá mala byť už hotová a ktorá sa týkala vyčíslenia škôd, ktoré nastali tým, že obec neuzavrela zmluvy na predaj či prenájom obecného majetku, sa vyhovorila takto:

hlavná kontrolórka nemôže byť terminovaná žiadnym termínom,... keď ona uzná, že na kontrolu potrebuje pol roka, tak ju bude robiť pol roka...

 

Navyše bola pobúrená tým, odkiaľ má p. Holko takéto podrobné informácie, lebo hlavný kontrolór predkladá správu len priamo obecnému zastupiteľstvu a nikto ju nesmie dovtedy vidieť. Až dňom prerokovania môžu byť správy zverejnené. (Moja otázka je: prečo však doteraz zverejnené nie sú?)

 

Prečo tajiť správy, prečo by sa k nimi nemali vyjadrovať aj občania? Veď sa nás to týka. Pre koho tieto správy HK robí? Za čo je vlastne platená, za zverejňovanie kontrol, či za zatajovanie skutočností?

 

Kauza Valaštiansky hlásnik. Starosta už vyše týždňa zadržiava distribúciu VH, lebo vraj nemal príležitosť vyjadriť sa ku kritickým článkom, ktoré sa týkali jeho osoby. Vo VH bola kritizovaná aj hlavná kontrolórka. Do novín chcú vložiť nejaké svoje vyjadrenia.

Pani bývalá poslankyňa Kúdelková rozoslala e-mail, že týmto starosta sa dopustil protiústavného kroku a to podľa článku 26. Poslankyňa Pastírová prečítala tieto články, že sloboda prejavu je zaručená, cenzúra sa zakazuje,...

V každom prípade by sa starosta mohol vyjadriť v ďalšom čísle VH a nie zdržiavať distribúciu novín.

 

Preberali sa aj ďalšie zaujímavosti z minulosti nášho starostu a to, či vôbec pri nástupe do funkcie starostu dal ako referent na OcÚ výpoveď, lebo ak nie, jeho mandát starostu je neplatný. Škoda, že na to prišli až teraz.

 

Starosta plakal: vidím, že vy ma tu nechcete, tlačíte na mňa, aby som povedal, že končím s mandátom, neskončím,...

 

Už je evidentné, že prišiel o svoju pravú ruku. Prednosta R. Hadžega opúšťa úrad a ide späť do školstva. Za september má súbeh zamestnaní, čo nechápeme ako stíha, keď nestačil ani na funkciu prednostu. Zdá sa, že starosta nemá za neho ešte náhradu. Ale zato má nového právnika.

 

Pán Dobrota si prišiel na zastupiteľstvo vybavovať svoje osobné invektívy voči Marekovi Poliakovi, ktorý e-mailom poukázal na to, ako niektorí ľudia si tu uzurpujú miesta na parkovanie.

 

Dozvedeli sme sa, že aj o tom ako pán starosta vyhodil od svojho domu obyvateľku obce, ktorá bola v núdzi, lebo ho vyrušila pri takej bohumilej činnosti, ako je hostenie už terajšieho poslanca Z.O. vo svojej pivnici.

 

Pozrite si to na internete. Stojí to za to sledovať týchto ľudí, ktorí nie sú vlastne za nič zodpovední. 

Diskusná téma: 20.9.2017 sa starosta chcel dať opäť zvoliť za konateľa Valbytu

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok